Διαμαρτυρία ΠΕΥΦΑ: Έκλεισαν αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία

Ανάμεσά τους ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Η σημερινή στάση εργασίας που εξήγγειλε η ΠΕΥΦΑ, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς μας χώρους και μουσεία, ενάντια στην πρόσφατη απόφαση της διοίκησης του ΟΔΑΠ να αναθέσει σε ιδιώτες σημαντικά καθήκοντα.

Στην πλειονότητά τους, οι μόνιμοι αρχαιοφύλακες, συμμετείχαν στην κινητοποίηση της ΠΕΥΦΑ, με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστοί έως τις 12.00μμ:

Ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσσού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, τα μουσεία και ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας, το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου στη Ρόδο και το Ασκληπιείο στην Κω.

Ανοιχτός παρέμεινε ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης, όπου το μόνιμο προσωπικό είναι ελάχιστο και λειτουργεί με εποχικούς υπαλλήλους, οι οποίοι δεν μπορούσαν να συμμετέχουν στην στάση εργασίας.

“Το σωματείο εκφράζει την ικανοποίησή του προς όλους τους συναδέλφους, που αντιλαμβανόμενοι την πρόθεση του Υπουργείου Πολιτισμού να μας αντικαταστήσει με ιδιωτικές εταιρείες, αντιστέκονται και απεργούν. Η ΠΕΥΦΑ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τον δημόσιο τρόπο λειτουργίας στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς μας χώρους”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του σωματείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί