Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Χανιά -Νέο μήνυμα από 112 για εκκένωση χωριών – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Ανεξέλεγκτα συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή του Σελίνου στα Χανιά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προσπαθήσουν να περιορίσουν την Πυρκαγιά η οποία κατακαίει δασική έκταση ανάμεσα στα χωριά Αγριλές και Λιβάδα.

Δείτε:

Χανιά: Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η φωτιά, ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής – Εκκένωση Μάζας και Παπαδιανών (βίντεο)

Συναγερμός για μεγάλο πύρινο μέτωπο στην Κρήτη (Φωτο)

Στην περιοχή επιχειρούν 30 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 90 άτομα προσωπικό, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΑΚ και ΕΜΟΔΕ, ενώ στην κατάσβεση συμμετέχουν και οχήματα του Δήμου αλλά και πολίτες. Τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή, έχουν αυξηθεί και επιχειρούν τουλάχιστον 5 .

Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν έντονοι άνεμοι.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Καντάνου Σελίνου η φωτιά κατευθύνεται προς Μάζα και Ροδοβάνι, ενώ υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Στη Μάζα μάλιστα είναι πολύ κοντά σε σπίτια.

Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από όχημα, που κινούνταν στην περιοχή στο οποίο ξέσπασε φωτιά.

Λίγο πριν τις 6 και μισή το απόγευμα οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Μάζας και των Παπαδιανών, που τους παροτρύνει να μεταβούν προς Τεμένια

Δείτε βίντεο του zarpa από τη φωτιά:

Σύμφωνα με τα “Χανιώτικα νέα η φωτιά έχει κατακάψει καλλιέργειες αλλά και χορτολιβαδική έκταση ενώ ευτυχώς δεν έχουν καεί σπίτια.

Η ΕΡΤ αναφέρει ότι υπάρχει αναζωπύρωση και στην στη Λιβάδα. Η φωτιά κετευθύνεται προς το Ροδοβάνι. Αρχικά απειλήθηκε ο Αγριλές, μετά ωστόσο οι εστίες φωτιάς «περικύκλωσαν» στην κυριολεξία τα σπίτια στη Λιβάδα και στο Ροδοβάνι, ενώ φλόγες απειλούν σπίτια στη Μάζα. 

Βάσει των ίδιων πληροφοριών στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν μεταξύ άλλων 4 αεροσκάφη που ρίχνουν επιβραδυντικό υλικό, 4 ελικόπτερα, 130 πυροσβέστες, εθελοντές του δήμου Καντάνου Σελινου αλλά και από όλους τους δήμους της Περιφερειακής ενότητας Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του flashnews.gr, η πυρκαγιά ξέσπασε στο χωριό Αγριλές, από αυτοκίνητο το οποίο, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμή συνθήκες πήρε φωτιά.

φωτιά στα Χανιά

Νωρίτερα δόθηκε μάλιστα εντολή για εκκένωση δύο χωριών των Λιβάδα και Αγριλές, με το τοπικό μέσο να αναφέρει ότι οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες που δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί