Κ. Αρβανίτης: Ο αγώνας για τη Δημοκρατία είναι διαρκής

Δήλωση του Αντιπροέδρου της Left και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Κώστα Αρβανίτη, για τα 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα:

Ο αγώνας για τη Δημοκρατία είναι διαρκής

50 χρόνια από την πτώση της Χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Απαραίτητη όσο ποτέ η διατήρηση της ιστορικής μνήμης, ο φόρος τιμής στους ήρωες του αντιδικτατορικού αγώνα που βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, έδωσαν τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία.

50 χρόνια μεταπολίτευση και η Γυάρος, ο τόπος της μαρτυρίας αμέτρητων αγωνιστών της Αριστεράς κινδυνεύει να γίνει τόπος εκμετάλλευσης ιδιωτών, και συγκεκριμένα να μετατραπεί σε αυτάρκη κόμβο νερού και ενέργειας ώστε, σύμφωνα με την βιομηχανία που προτείνει τη μετατροπή, να αποκτήσει το νησί «ενα βιώσιμο μέλλον χωρίς τα κόμπλεξ του παρελθόντος».

Μετά την παιδεία, την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να ξεπουλήσει και την Ιστορία μας. Όμως τα εγκλήματα του παρελθόντος, οι θυσίες του ελληνικού λαού για τη δημοκρατία, η κοινωνική αντίσταση δεν πρέπει να ξεχαστούν.

Στη συνάντηση που είχαμε με τον ΣΦΕΑ δεσμευτήκαμε ότι για το θέμα της ανάδειξης των χωρών ιστορικής μνήμης και ειδικά της Γυάρου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο ΕΚ στην αρχή του επόμενου έτους.

Οι τόποι μαρτυρίου δεν μπορούν να γίνουν βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα. Ό,τι για κάποιους συνιστά «κόμπλεξ του παρελθόντος» για εμάς είναι φάρος της ιστορικής μνήμης, εκεί για να μας θυμίζει τους αγώνες της Αριστεράς και κάθε δημοκράτη πολίτη κατά της χούντας και του φασισμού.

Δεν ξεχνάμε. Δεν επαναπαυόμαστε.

Ο αγώνας για Δημοκρατία, Ελευθερία, Κράτος Δικαίου είναι και πρέπει να είναι διαρκής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί