Η έκθεση Levante του Lucio Schiavon στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης

Μια έκθεση με έργα του βραβευμένου βενετσιάνου καλλιτέχνη Lucio Schiavon εγκαινιάζεται στις 26 Ιουλίου 2024 και ώρα 6.30 μ.μ στους χώρους της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η έκθεση αποτελείται από καλλιτεχνικές αφίσες του βενετσιάνου Lucio Schiavon, ενός από τους δημοφιλέστερους ιταλούς εικονογράφους και γραφίστες. Ο Lucio Sciavon έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με την Μπιενάλε της Βενετίας, τη Swatch, την UNICEF και την Agenzia Armando Testa. Εικονογραφεί βιβλία για κορυφαίους εκδοτικούς οίκους της Ιταλίας, όπως οι Einaudi, Topipittori και Nuages, ενώ έχει εκθέσει έργα του στη Fondazione Bevilacqua La Masa Βενετίας. Κέρδισε το International Motion Art Award στη Νέα Υόρκη και το Interfilm Festival Short Movie στο Βερολίνο το 2015.

H παραχώρηση της έκθεσης που επιμελείται η Myth euromed, πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου και της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος Τempo Forte .

Η συλλογή δημιουργήθηκε με αφορμή τους εορτασμούς για τα 1600 χρόνια από την ίδρυση της Βενετίας στο πλαίσιο του δημοτικού προγράμματος Venezia1600 και το project Linea 1. Στην Ελλάδα η έκθεση ταξίδεψε και φιλοξενήθηκε στη Κέρκυρα, στις Ροβιές, στην Χαλκίδα και το Ηράκλειο Κρήτης. Μετά την διοργάνωση και φιλοξενία της έκθεσης στο Κηποθέατρο Μάνου Χατζηδάκη τον Ιούλιο του 2023, η έκθεση παραχωρήθηκε από τον ίδιο τον καλλιτέχνη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

H έκθεση Levante, μέσα από το ταξίδι της στον Ελλαδικό χώρο, επιθυμεί να φωτίσει την κοινή πολιτιστική κληρονομιά που συνδέει την Ελλάδα με τη Βενετία, μέσα από μια σύγχρονη καλλιτεχνική ματιά όπως αυτή του Schiavon. Στα αρχικά έργα της απεικονίζονται εμβληματικοί χαρακτήρες με αφετηρία την περίοδο της Δημοκρατίας της Γαληνοτάτης, δίνοντας σχήμα σε διάσημες αλλά και λιγότερο γνωστές ιστορικές προσωπικότητες της Βενετίας από την ίδρυση της έως και σήμερα.

Στην Ιατρική Σχολή η έκθεση αποτελεί ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό γεγονός και έχει ενταχθεί στις δράσεις για τον εορτασμό των 40 χρόνων από την ίδρυση της Σχολής. Η έκθεση θα παραμείνει προσβάσιμη για το κοινό κατά τις ώρες λειτουργίας της Σχολής.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί