Επαφές του Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου στην Αθήνα για έργα και μελέτες

Σειρά επαφών είχε ως αργά το απόγευμα της Τρίτης στην Αθήνα για θέματα που αφορούν στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου ο Δήμαρχος Γιώργος Αθανασάκης.

Συνοδευόμενος από τον Ειδικό Σύμβουλο Μανώλη Χρονάκη επισκέφθηκαν τα γραφεία των ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Α.Ε. όπου είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της εταιρείας Τιμολέοντα Κατσίπο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Αθανάσιο Γιάνναρη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η μελέτη αποκατάστασης του κτιρίου του Γυμνασίου και Λυκείου Τζερμιάδων.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχει οριστικοποιηθεί το κόστος της μελέτης ώστε να μπορεί να προχωρήσει η χρηματοδότηση του έργου.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Μονάδας Οργάνωσης Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Βασίλη Σιαδήμα, με τον οποίο εξετάστηκαν τρόποι συνεργασίας και υποστήριξης του Δήμου Οροπεδίου σε επίπεδο μελετών και ανεύρεσης χρηματοδοτικών εργαλείων.

Αμέσως μετά το Δήμαρχο και τον Ειδικό Σύμβουλο του Οροπεδίου Λασιθίου δέχθηκε στο γραφείο του ο Υφυπουργός Εσωτερικών Βασίλης-Πέτρος Σπανάκης.

Η συζήτηση με τον Υφυπουργό περιστράφηκε γύρω από την κάλυψη αναγκών του Δήμου σε χρηματοδοτικό επίπεδο. Από κοινού επίσης εξέτασαν το τεχνικό δελτίο, το οποίο από το Μάρτιο έχει αποστείλει στο ΥΠΕΣ ο Δήμος Οροπεδίου και αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση στο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Αγίου Γεωργίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί