Ανικανότητα “αρίστων”: Έστειλαν 112 για εκκένωση περιοχής, χωρίς να υπάρχει φωτιά!

Ενδεικτικό της ανεπάρκειας και της προχειρότητας του κρατικού μηχανισμού για την πρόληψη των πυρκαγιών είναι η υπόθεση του λανθασμένου συναγερμού για φωτιά στο χωριό Πρόδρομος Βοιωτίας από το 112.

Κάτοικοι και δημοτική αρχή αναστατώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (24/7) από τον εσφαλμένο όπως αποδείχτηκε συναγερμό για μία πυρκαγιά που δεν επιβεβαίωναν ούτε οι τοπικές αρχές ούτε και η πυροσβεστική υπηρεσία.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο κόκκινο 105,5», επικοινώνησε με τον δήμαρχο Θήβας Γιώργο Αναστασίου, ο οποίος ανέφερε ότι δεν υπήρχε φωτιά και ήταν εσφαλμένος συναγερμός του 112.

Στη συνέχεια ο ραδιοφωνικός σταθμός στο «Κόκκινο 105,5» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του χωριού Πρόδρομος Μάκη Δέδε, ο οποίος δεν γνώριζε για φωτιά στην περιοχή του. Μάλιστα, μετά από επικοινωνία του με το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας στάλθηκε ελικόπτερο για να ελέγξει. 

Πηγές του πυροσβεστικού σώματος, έκαναν αργότερα λόγο για προειδοποίηση που «ήχησε προληπτικά έπειτα από ειδοποίηση για πυρκαγιά πλησίον του οικισμού», σημειώνοντας ότι «η εν τέλει ψευδής ειδοποίηση που κινητοποίησε τον κρατικό μηχανισμό οφειλόταν σε φαινόμενο πυκνής αεροδίνης που προσομοίαζε με πυκνό καπνό». «Το 112 ετοιμότητας στον Πρόδρομο Βοιωτίας ήχησε προληπτικά έπειτα από ειδοποίηση για πυρκαγιά πλησίον του οικισμού. Η ειδοποίηση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Σώματος στις 15:58 από πολίτη, που εργάζεται σε επιχείρηση της περιοχής. Η καταγγελία μάλιστα συνοδευόταν από φωτογραφία που έδειχνε εκ πρώτης όψεως ένα πυκνό νέφος πλησίον του οικισμού. Η Πυροσβεστική, όπως πάντα, κινητοποιήθηκε άμεσα και έφτασε στο σημείο, όπου διαπίστωσε τη μη ύπαρξη συμβάντος. Η εν τέλει ψευδής ειδοποίηση που κινητοποίησε τον κρατικό μηχανισμό οφειλόταν σε φαινόμενο πυκνής αεροδίνης που προσομοίαζε με πυκνό καπνό» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι πηγές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί