Πώληση χωρίς στοιχεία για το λιμάνι του Ηρακλείου: Απουσιάζει η έκθεση του ορκωτού εκτιμητή για το τίμημα, απουσιάζει και η Συμφωνία Αγοραπωλησίας Μετόχων

Η τοποθέτηση του Τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Ολομέλεια της Βουλής

Αποδεικνύοντας με ακλόνητα στοιχεία ότι η πώληση του 67% του ποσοστού του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου Α.Ε. γίνεται εις βάρος του Δημοσίου, άρα και των πολιτών, πραγματοποιήθηκε η εισαγωγική τοποθέτηση του Ειδικού Εισηγητή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Τομεάρχη Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκης, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Χάρης Μαμουλάκης τόνισε ότι το 93% των λιμένων στην Ευρώπη είναι υπό Δημόσιο έλεγχο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Λιμένων, επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε να είχε επιλεγεί η λύση εκχώρησης συγκεκριμένων λειτουργιών αλλά με το Δημόσιο να ελέγχει, να θέτει τους όρους, τις νόρμες και τους κανόνες σε περιβαλλοντικό, οικονομικό, χωροταξικό επίπεδο.

Ανέφερε επίσης ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ είχε άλλα εργαλεία να αξιοποιήσει, φέρνοντας ως παράδειγμα ό,τι έγινε στην Καβάλα, ενώ ανέδειξε ζητήματα ανταγωνισμού, δεδομένου ότι το ίδιο σχήμα κατέχει και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, πρόκειται για κρίσιμο ζήτημα, αφού όταν καρτελοποιείται η αγορά λόγω μονοπωλίων, αυτός ο οποίος πλήττεται τα μάλα είναι ο πολίτης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης εστίασε και στο τίμημα, ζητώντας να κατατεθεί στη Βουλή η σχετική έκθεση του ορκωτού εκτιμητή και η Συμφωνία Αγοροπωλησίας Μετόχων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε οικονομικά στοιχεία της σύμβασης, που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για μια σκανδαλώδη πώληση.

Καταλήγοντας ο Χάρης Μαμουλάκης, υποστήριξε στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας όπως εκφράστηκαν και στη σχετική συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου από τους Δημάρχους Ηρακλείου και Μαλεβιζίου Αλέξη Καλοκαιρινό και Μενέλαο Μποκέα ζητώντας από την Κυβέρνηση να τα ικανοποιήσει, έστω και την ύστατη στιγμή και δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταψηφίζει το νομοσχέδιο.

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του Χάρη Μαμουλάκη:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί