Έγκλημα στα Τέμπη: Προς αποφυλάκιση ο σταθμάρχης του ΟΣΕ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αναμένεται να αφεθεί τις επόμενες ημέρες ο 60χρονος Λαρισαίος σταθμάρχης, ο μοναδικός μέχρι σήμερα, μετά και την αποφυλάκιση του επιθεωρητή του ΟΣΕ, προφυλακισμένος στις Φυλακές Λάρισας για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, σύμφωνα με το τοπικό Μέσο elftheria.gr.

Μετά και το αίτημα, την περασμένη εβδομάδα στον εφέτη-ανακριτή, της υπεράσπισης του σταθμάρχη για άρση ή αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του, ο αντεισαγγελέας Εφετών -χθες σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- διατύπωσε γνώμη στον εφέτη-ανακριτή, ο οποίος αναμένεται τις επόμενες ημέρες να εκδώσει σχετική Διάταξη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στον σταθμάρχη αναμένεται να του επιβληθεί ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ υπάρχει και το προηγούμενο με τον επιθεωρητή του ΟΣΕ, στον οποίο η προσωρινή κράτηση στις φυλακές αντικαταστάθηκε και με τον όρο του κατ’ οίκον περιορισμού, αλλά και της επιβολής εγγύησης 20.000 ευρώ.

Η Διάταξη του εφέτη-ανακριτή αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες και η αποφυλάκιση του σταθμάρχη θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη, καθώς την 1η Σεπτεμβρίου 2024 εξαντλείται το ανώτατο χρονικό όριο του 18μηνου της προσωρινής κράτησης στις Φυλακές Λάρισας. Στις οποίες κρατείται από τη σύλληψή του την 1η Μαρτίου 2023, όταν ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του για την κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας της συγκοινωνίας μέσων σταθερής τροχιάς με επικίνδυνες για την ασφάλεια της συγκοινωνίας πράξεις, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσοτέρων και μεγάλου αριθμού προσώπων κατά συρροή, τη βαριά σωματική βλάβη περισσοτέρων προσώπων κατά συρροή, καθώς και εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας, τον κίνδυνο περισσοτέρων προσώπων και τον κίνδυνο σε περισσότερα ξένα πράγματα.

Επίσης, και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή, η βαριά σωματική βλάβη, όπως και η απλή σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή από υπόχρεο λόγω του επαγγέλματός του να καταβάλλει ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή, μετά και τον θάνατο 57 επιβαινόντων και τον τραυματισμό 181 από τη μετωπική σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, αργά το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη.

Η παρέλευση του 18μηνου είναι αυτή που υποχρεώνει εισαγγελικές αρχές και εφέτη-ανακριτή να προχωρήσουν στην αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης και ο σταθμάρχης να αφεθεί τελικά ελεύθερος με όρους, νωρίτερα -όπως εκτιμάται- από την εξάντληση της προθεσμίας.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο Μάρτιο και έχοντας συμπληρώσει σχεδόν έναν χρόνο από την προσωρινή φυλάκισή του, τα ξημερώματα της 31ης Μαρτίου 2023 αφέθηκε ελεύθερος ο 63χρονος Βολιώτης επιθεωρητής του ΟΣΕ με Βούλευμα (37/2024) του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας, το οποίο αντικατέστησε την προσωρινή κράτηση με τρεις περιοριστικούς όρους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί