Ας επαναπροσδιορίσουμε τι είναι Αριστερά στις σημερινές συνθήκες

Του Γιώργου Δημητρίου

Η Αριστερά εξαντλήθηκε όπως την γνωρίσαμε και χρειάζεται επαναπροσδιορισμό. Φεύγει ο Δραγασάκης, που είχε ξεχάσει ότι είναι αριστερός στα μνημόνια και στη δίωξη του Ανδρέα  Παπανδρέου, συμμαχώντας με την οικογένεια Μητσοτάκη. 

Εναντίον του Κασσελάκη μας θυμίζει τι είναι αριστερά των Δραγασάκηδων… Μας δείχνει ότι  δεν υπάρχει για αυτούς σεβασμός ούτε σε εσωκομματικές εκλογές ούτε σε  δημοψηφίσματα. 

Να δούμε πώς η κοροϊδία των πολιτών γίνεται από ΝΔ-Πασοκ αλλά και από τις <<κόκκινες  ρεζέρβες>> μιας μαϊμού αντιπολίτευσης που υπηρετεί το ίδιο ΄΄κλεπτοκρατικό΄΄ σύστημα. 

Οι Κουτσούμπες, Ανδρουλάκηδες, Δούκες, Δραγασάκηδες κλπ,όλοι μιλούν για τα καρτέλ αλλά  δεν κατονομάζουν ποιοί είναι πίσω από αυτά και πώς πρέπει να μεταρρυθμιστούν. 

Ευθεία κοροϊδία στον κόσμο και γι αυτό δεν φαίνεται άλλη πολιτική στον ορίζοντα. Αν  κάποιος Κασσελάκης θελήσει να μας κάνει δυτικό κράτος αυτή η δεξιά και η  κεντροαριστερά δεν θα έχει πλέον δουλίτσα. 

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΤΕΛΑΡΧΩΝ Η ΠΑΤΡΟΝΙΑ 

Η παραδοσιακή αντίληψη για το κράτος δικαίου έχει πάψει να αποτελεί το κλειδί για την  προστασία των πολιτών από την εκάστοτε πατροναρισμένη κυβερνητική εξουσία που δεν  μπορεί να διασφαλίσει τα ατομικά δικαιώματα σε υποθέσεις << Δικαίου του Ανταγωνισμού  >> ( Βλέπε εισοδήματα & Ακρίβεια ) 

Κομματικές ηγεσίες που έχουν διαβρώσει τις δημοκρατικές διαδικασίες και τους θεσμούς με  σκοπό την εξουσία με αποτέλεσμα η χώρα να διολισθαίνει στη διαφθορά, στις μίζες και τα  ενοίκια. 

Ο ρόλος του υγιούς ανταγωνισμού ώς θεσμός του δημοκρατικού συστήματος είναι μια θεμελιώδης έννοια της Σύμβασης της Ρώμης, όπως επαναδιατυπώθηκε στα ενταξιακά  κριτήρια της Κοπεγχάγης του 1993 της Ε.Ε 

Το δίκαιο του ανταγωνισμού στην Ευρώπη αναπτύχθηκε οιονεί ώς <<Συνταγματικό Θεμέλιο  της Φιλελευθερης Δημοκρατίας>>. 

Η προστασία της υγιούς ανταγωνιστικής διαδικασίας απαιτεί την εφαρμογή του άρθρου 2  της Συνθήκης. Ποιοί είναι οι λόγοι οι δικοί μας πατροναρισμένοι πολιτικοί ερμηνεύουν  απροκάλυπτα αυτό το Συνταγματικό θεμέλιο σε καρτελοποίηση των αγορών. 

Συνταγματικό Θεμέλιο το οποίο προστατεύει τις αξίες τής Ε.Ε., για τη δημοκρατία, την  ισότητα, το κράτος δικαίου και το σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα καρτέλ που καταργούν τον ανταγωνισμό καταργούν και τις αξίες της Ε.Ε. Οι χώρες που εντάσσονται  στην Ε.Ε έχουν τον ανταγωνισμό ως <<Συνταγματικό Χάρτη >>. 

Τα πατροναρισμένα Συνταγματικά Συστήματα όπως της χώρας μας επηρεάζουν και  στρεβλώνουν τις αγορές, τίς οικονομικές ελευθερίες όλων των παραγόντων της αγοράς και  την ευημερία των πολιτών. 

Η ΔΡΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΥΠΝΩΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΔΩΝ

Ζούμε τη σκόπιμη κατάρρευση των ελέγχων παρά το τηλεοπτικό καθημερινό θέατρο των  ολιγαρχών. Εχουν καταστρέψει την ισορροπία συσσώρευσης οικονομικής ισχύος και  προχώρησαν σε μία παράνομη συσσώρευση πολιτικής εξουσίας για τον έλεγχο των αγορών. 

Ο <<Σουλειμάν ο Αναξιοπρεπής>> ως πολιτικό πατροναρισμένο υποκείμενο χρησιμοποιεί  ψευδώς τίς λέξεις περί οικονομικών <<Μεταρρυθμίσεων>> για να φτιάξει τις αγορές  ενέργειας, το real estate, το τραπεζικό ΄΄θαύμα΄΄και όλα αυτά τα “φιλελεύθερα”ενός πολιτικού απατεώνα… Γι αυτό τον στήριξαν και τον στηρίζουν.. 

Στην Ελλάδα ζούμε την πιο άγρια κρατική παρέμβαση που υπήρξε ποτέ σε Ευρωπαϊκό  κράτος. Ούτε ο Ορμπαν, ούτε ο κρατικός καπιταλισμός του Πούτιν δεν΄΄πούλησε΄΄με τόσο  απροκάλυπτο τρόπο τον ανταγωνισμό στους πάτρονές του στις κρίσιμες αγορές. 

Τα εργαλεία του Δικαίου του Ανταγωνισμού, όπως το δίκαιο των συγχωνεύσεων και  εξαγορών που στοχεύουν στη διασπορά της συγκέντρωσης της οικονομικής ισχύος έχουν  συστηματικά παραμεριστεί για πολιτικούς και κομματικούς σκοπούς. 

Απίθανη <<σύγκρουση συμφερόντων>> ,  αντίθετη για το <<Εθνικό Στρατηγικό Συμφέρον>>.

 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 

Και αφού έχουν ικανότητες τα πολιτικά κεφάλαια, οι Μητσοτάκηδες, οι  Κεφαλογιάννηδες, Σαμαράδες, Μπακογιάννηδες κλπ ,μετά από τόσα χρόνια πολιτικών  επιτυχιών γιατί ως επιχειρηματίες δεν φτιάχνουν και κανένα εργοστάσιο για να προσφέρουν  φόρους και θέσεις εργασίας ως πατριώτες; 

Δεν έχουν ανάγκη τον πλούτο αυτοί, τον μισούν ως φαίνεται όπως κάποιοι αριστεροί σε  αυτή τη χώρα… 

Πολιτικά Πατροναρισμένοι Εθνοσωτήρες για γέλια…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί