Συνεδριάζει την Τρίτη 23 Ιουλίου η Δημοτική Επιτροπή Ηρακλείου

Συνεδριάζει την Τρίτη 23 Ιουλίου η Δημοτική Επιτροπή 

Την Τρίτη 23 Ιουλίου 2024, στις 12.00 μ.μ., θα συνεδριάσει στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου, Λότζια), η Δημοτική Επιτροπή Ηρακλείου με θέματα στην ημερήσια διάταξη:  

1. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο υποχρεωτικής αναμόρφωσης Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης 2024. 

2. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2024, για την κάλυψη δαπάνης σχετικά με την αγορά αναλώσιμων υλικών και την πληρωμή τελών κυκλοφορίας. 

3. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2024, για την ενίσχυση του ΚΑ 00-6492.001 με τίτλο «Δικαστικά έξοδα και έξοδα εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων ή συμβιβαστικών πράξεων». 

4. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αναμόρφωσης προϋπολογισμού έτους 2024, σχετικά με την κάλυψη της δαπάνης για την αμοιβή Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου για παροχή πληροφοριών ή στοιχείων σε ηλεκτρονική μορφή και την αμοιβή ορκωτού λογιστή για τη πραγματοποίηση οικονομικών ελέγχων και αξιολογήσεων σχετικά με την λήψη του τοκοχρεολυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων. 

5. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 σύμφωνα με το αίτημα του Τμήματος Διπλογραφικού του Δήμου Ηρακλείου. 

6. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο τροποποίησης τεχνικού προγράμματος του Δήμου Ηρακλείου έτους 2024 με ένταξη νέου έργου με τίτλο : Αποκατάσταση κτιρίου στην οδό Θεσσαλονίκης 6 με την ονομασία «ΜΑΡΙΑ ΛΥΡΙΖΑΚΗ». 2 

7. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις «Τοποθέτηση οριοδεικτών» επί του οδοστρώματος σε οδούς της πόλης του Ηρακλείου (λήξη δημόσιας διαβούλευσης 1ου πρακτικού Επιτροπής Κυκλοφορίας). 

8. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή που περιλαμβάνει τις οδούς Κνωσσού – Ι. Κακριδή – Ερυθραίας – Αθηνών για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας (λήξη δημόσιας διαβούλευσης 1ου πρακτικού Επιτροπής Κυκλοφορίας). 

9. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της Κάτω Φορτέτσας για ενίσχυση της οδικής ασφάλειας (λήξη δημόσιας διαβούλευσης 1ου πρακτικού Επιτροπής Κυκλοφορίας). 

10. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή Ατσαλένιο για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας (λήξη δημόσιας διαβούλευσης 1ου πρακτικού Επιτροπής Κυκλοφορίας) . 

11. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ενίσχυση διαβάσεων πεζών επί της οδού Ι. Μιτσοτάκη πλησίον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου(λήξη δημόσιας διαβούλευσης 1ου πρακτικού Επιτροπής Κυκλοφορίας) . 

12. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ενίσχυση οδικής ασφάλειας επί της ΠΕΟ ΗρακλείουΑγίου Νικολάου στο ύψος του οικισμού Καρτερού (λήξη δημόσιας διαβούλευσης 1ου πρακτικού Επιτροπής Κυκλοφορίας). 

13. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη μεταφορά στάσης λεωφορείου επί της οδού 62 Μαρτύρων (λήξη δημόσιας διαβούλευσης 1ου πρακτικού Επιτροπής Κυκλοφορίας). 

14. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη χωροθέτηση νέας στάσης υπεραστικού λεωφορείου εντός οικισμού Άνω Άσιτών (λήξη δημόσιας διαβούλευσης 1ου πρακτικού Επιτροπής Κυκλοφορίας). 

15. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για κυκλοφοριακές αλλαγές (αδιέξοδη οδός) στην οδό Ευστρατίου Φωτάκη στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου: «Διαμόρφωση και οικολογική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων Μεσαμπελιών» (λήξη δημόσιας διαβούλευσης 1ου πρακτικού Επιτροπής Κυκλοφορίας). 

16. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις «αλλαγή ορίων ταχύτητας» επί της οδού Ούλαφ Πάλμε εκτός σχεδίου Πόλεως (λήξη δημόσιας διαβούλευσης 1ου πρακτικού Επιτροπής Κυκλοφορίας). 

17. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την τροποποίηση ωραρίου στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων επί της Πλατείας Στυλιανού και Μάρθας-Ολυμπίας Αλεξίου (λήξη δημόσιας διαβούλευσης 1ου πρακτικού Επιτροπής Κυκλοφορίας). 

18. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί της Λ. Ικάρου. Πύκνωση δικτύου διαβάσεων πεζών για ενίσχυση της ομαλής διέλευσης πεζών (λήξη δημόσιας διαβούλευσης 1 ου πρακτικού Επιτροπής Κυκλοφορίας).

 19. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πέριξ σχολικών συγκροτημάτων 3 (52 Νηπιαγωγείο και 76 Νηπιαγωγείο) σε περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Λ. Παπαναστασίου – Μυκηνών – Ανεξαρτησίας – Εθνομαρτύρων για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας (λήξη δημόσιας διαβούλευσης 1ου πρακτικού Επιτροπής Κυκλοφορίας). 

20. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στις περιοχές των λαϊκών αγορών (λήξη δημόσιας διαβούλευσης 1ου πρακτικού Επιτροπής Κυκλοφορίας). 

21. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την παραχώρηση θέσεων φορτοεκφόρτωσης επί των οδών Χρυσοστόμου και Πελασγών (λήξη δημόσιας διαβούλευσης 1ου πρακτικού Επιτροπής Κυκλοφορίας). 

22. Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο καθορισμού τιμής μονάδος τμήματος του καταργούμενου κοινοχρήστου χώρου της Π.Ε «Άγιος Ιωάννης – Μεσαμπελιές – Φορτέτσα» στο Ο.Τ 2030, που προσκυρώνεται στην ιδιοκτησία των κ.κ Σακέλη Σπυρίδωνα και Σακέλη Ιωάννη. (Πυροβολάκης) 

23. Καθορισμός τιμής μονάδος τμήματος του καταργούμενου κοινοχρήστου χώρου της π.ε «Ατσαλένιο» που προσκυρώνεται στην ιδιοκτησία του κ.Γαλανάκη Ιωάννη του Αντωνίου. (Πυροβολάκης) 

24. α) Λήψη απόφασης για την άσκηση ή μη αναιρέσεως κατά της 44/2024 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης. β) Ενέργειες για την συντέλεση της απαλλοτρίωσης ( ΣΧΟΛΕΙΑ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ -ΚΧ). (Πυροβολάκης)

 25. Έγκριση καταβολής αποζημίωσης σε δύο δόσεις, για ρυμοτομούμενο τμήμα οικοπέδου το οποίο δεσμεύεται από το σχέδιο πόλης για τη δημιουργία Κ.Χ. (δρόμος) ιδιοκτησίας Αρχοντουλάκη Μιχαήλ του Ελευθερίου, εμβαδού 133,01 μ2 περιοχή «Άγιος Ιωάννης-Μεσαμπελιές-Φορτέτσα» του Δήμου Ηρακλείου και παράλληλη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας. (Ζαχαριουδάκη) 

26. Ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων ανθρώπινου δυναμικού έτους 2025. 

27. Σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου για το έτος 2025. 

28. Προγραμματισμός πρόσληψης προσωπικού καθαριστών/στριών σχολικών μονάδων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για το έτος 2025. 29. Προγραμματισμός πρόσληψης εποχικού προσωπικού για το έτος 2025 για την υπηρεσία Πρασίνου και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. 

30. Κατανομή εγκριθεισών ανθρωποωρών σε θέσεις προσωπικού καθαριστών/στριών πλήρους και μερικής απασχόλησης. 

31. Σύσταση πάγιας προκαταβολής Κοινοτήτων έτους 2024 και ορισμός των Προέδρων τους ως υπολόγων. 

32. Έγκριση υποβολής αιτήματος 2 ης τροποποίησης τεχνικού δελτίου στα πλαίσια εκτέλεσης του υποέργου 1: «Διαμόρφωση και οικολογική αναβάθμιση Κ.Χ. Μεσαμπελιών» στα πλαίσια της πράξης «Δράσεις αστικής αναζωογόνησης στο Δήμο Ηρακλείου», πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» . 

33. Τροποποίηση της με αριθ.861/2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής με θέμα : «Αποδοχή των όρων χρηματοδότησης και υλοποίησης πράξης και Ορισμός Μελών Ομάδας Έργου της 4 Πράξης «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων)» με Κωδικό́ ΟΠΣ 5163963 από το Επιχειρησιακό́ Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014- 2020», ως προς τον Υπεύθυνο Αντιδήμαρχο του έργου. 

34. Έγκριση ένταξης του Κ.Δ.Α.Π.ΑΜΕΑ, των 9 ΚΔΑΠ και των 19 παιδικών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου στο μητρώο φορέων / δομών για τη δράση: «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης 2024-2025 στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027. 

35. Υποβολή αίτησης στήριξης στα πλαίσια του Τοπικού Προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ) LEADER / CLLD Ν Ηρακλείου» της πράξης: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΑΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ προϋπολογισμού 550.000,00 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. 

36. Υποβολή αίτησης στήριξης στα πλαίσια του Τοπικού Προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη με πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ) LEADER / CLLD Ν Ηρακλείου» της πράξης ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΝΩ ΑΣΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ανάπλαση Δημοτικής οδού προς Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου) προϋπολογισμού 250.000,00€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

 37. Εισήγηση για την έγκριση : α) της αποδοχής των όρων της πρόσκλησης και υποβολής πρότασης στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2014-2020 (ΠΑΑ 2014-2020) ΜΕΤΡΟ 19: «ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ CLLD/LEADER» 3η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ) στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ), LEADER/CLLD Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» της Ομάδας Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.): Αναπτυξιακή Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, Κωδικοί Πρόσκλησης ΟΠΣΑΑ: 19.2.4.3_3’και β) έγκριση μελέτης «Δημιουργία Υπόγειων Γωνιών Ανακύκλωσης σε Δημοτικές Ενότητες/ Τοπικές Δημοτικές Ενότητες Δήμου Ηρακλείου», και του σχεδίου των τευχών δημοπράτησης. 

38. Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού – τεχνικών προδιαγραφών – μελέτης και όρων διαγωνισμού για την Προμήθεια Τροχήλατων Καθισμάτων Εργασίας, Ντουλάπες Βιβλιοθήκες – Ερμάρια, Ρολά Γκαραζόπορτας και Λοιπού Εξοπλισμού για τις ανάγκες των υπηρεσιών-τμημάτων & δομών του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης. 

39. Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού – τεχνικών προδιαγραφών – μελέτης και όρων διαγωνισμού για την «Συντήρηση – επέκταση αρδευτικού δικτύου αστικού πρασίνου». 40. Έγκριση 8ου πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού για την υπηρεσία «ΜΙΣΘΩΣΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ».

 41. Λήψη απόφασης για την έγκριση αντικατάστασης υλικού της με αριθμό πρωτοκόλλου: 62661/17- 06-2024 Σύμβασης (ΑΔΑΜ:24SYMV014954236), με αντικείμενο την προμήθεια με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ», μετά από σχετική γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής Παραλαβής. 5 

42. Εξειδίκευση δαπάνης υπηρεσιών με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών τακτικού διαχειριστικού ελέγχου από ορκωτούς λογιστές για το οικονομικό έτος 2023 της λυόμενης (άρθρο 29 Ν.5056/2023) Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού-Περιβάλλοντος – Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου, με ποσό 3.720,00€ του Κ.Α. 10-6142.002 με τίτλο «Αμοιβή Ορκωτού Λογιστή για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων του Δ.Η.

 43. Εξειδίκευση πίστωσης του Κ.Α. 15-6471.003 με τίτλο: Έξοδα πολιτιστικών δραστηριοτήτων – εκδηλώσεις Β.Δ.Β. σε τίτλο: Δαπάνες διοργάνωσης εκδηλώσεων για τον Στέργιο Σπανάκη (διημερίδα και έκθεση).

 44. Εξειδίκευση δαπάνης υπηρεσιών με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών τοποθέτησης και συντήρησης χημικών τουαλετών στο κέντρο αστέγων και στην αποθήκη της π. ΔΗ.Κ.Ε.Η., με ποσό 384,40€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ) του Κ.Α.Ε. 15-6117.067 με τίτλο «Λοιπές δαπάνες για υπηρεσίες γενικής φύσεως » (ολοκληρωμένη σύμβαση της πρώην ΔΗ.Κ.Ε.Η. στις 31 Δεκεμβρίου 2023)

 45. Εξειδίκευση δαπάνης υπηρεσιών με τίτλο «Παροχή υπηρεσιών τεχνικής και συμβουλευτικής υποστήριξης (διαχείρισης, τεχνικής βοήθειας και παρακολούθησης) για την υλοποίηση της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» του τμήματος Προσχολικής Αγωγής της Αντιδημαρχίας Παιδείας Ηρακλείου. 

46. Έγκριση κατ΄ εξαίρεση οδήγησης υπαλλήλων του Τμήματος Δημοτικών και Σχολικών Κτιρίων της Διεύθυνσης Συντήρησης & Αυτεπιστασίας του Δήμου Ηρακλείου.

 47. Έγκριση κατ’ εξαίρεση οδήγησης υπαλλήλων του Τμήματος Οδοποιίας της Διεύθυνσης Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου Ηρακλείου.

 48. Έγκριση καταβολής προστίμων εκπρόθεσμου ελέγχου ΚΤΕΟ των οχημάτων του Δήμου έτους 2024. 

49. Έγκριση απαλλαγής οφειλετών από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής για εισφορά σχεδίου πόλης – αλλαγή ημερομηνιών νέων ατομικών ειδοποιήσεων (16 περιπτώσεις).

 50. Έγκριση αποδοχής δωρεάς συμπυκνωμένου γάλακτος στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο. 

51. Τροποποίηση της υπ’αρθμ.318/2024 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής (ΑΔΑ: 9ΛΚΧΩ0Ο-ΤΙΞ) με θέμα : «Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των : Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Ανάπτυξης Ηράκλειο Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία και του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης». 

52. Διαγραφή χρηματικών καταλόγων εισφοράς σε χρήμα.

 53. Έγκριση χρήσης της σύμβασης φύλαξης του Κέντρου Αστέγων για την φύλαξη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών στο Δήμο Ηρακλείου, για έκτακτους και ειδικούς λόγους συνεχούς και ασφαλούς λειτουργίας της δομής. 

54. Έγκριση και εξειδίκευση πίστωσης για την μετακίνηση του Δημάρχου στην Αθήνα την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 με επιστροφή την επόμενη ημέρα προκειμένου να πραγματοποιήσει συνάντηση με 6 τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί