Σερβία – Ελλάδα 94-72: Φιλική ήττα λίγο πριν την Ολυμπιάδα

ΦΩΤΟ eurokinissi

Η Εθνική μπάσκετ της Ελλάδας ηττήθηκε με 94-72 από τη Σερβία σε φιλική αναμέτρηση στο Βελιγράδι, εμφανίζοντας αρκετά προβλήματα στη δημιουργία, χωρίς τον Νικ Καλάθη στη διάθεσή της.

Παρότι “πάλεψε” το ματς στο πρώτο ημίχρονο, η Εθνική μπάσκετ της Ελλάδας επέτρεψε στη Σερβία να βρει ρυθμό στα σουτ από μακριά και… κατέρρευσε στο φινάλε, αφού η ίδια δεν βρήκε λύσεις στην επίθεση. Γιάννης Αντετοκούνμπο και Κώστας Παπανικολάου ήταν οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας του Σπανούλη, με όλους τους παίκτες να έχουν όμως χαμηλή απόδοση.

Το φιλικό παιχνίδι αποτέλεσε πάντως, μόνο ένα τεστ πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους η “γαλανόλευκη” θα έχει κανονικά στη διάθεσή της και τον “μαέστρο” της, Νικ Καλάθη.

Το παιχνίδι
Η Εθνική Ελλάδας ξεκίνησε άσχημα το ματς επιθετικά, με την απουσία του Νικ Καλάθη να είναι αισθητή στη δημιουργία. Η Σερβία πήρε έτσι από την αρχή το προβάδισμα, με τους Πετρούσεφ και Μιλουτίνοφ να είναι οι κορυφαίοι των γηπεδούχων. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και δύο τρίποντα από Μήτογλου και Παπαγιάννη “ξεκόλλησαν” την ομάδα του Σπανούλη, αλλά το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 26-21 υπέρ των Σέρβων.

Στη δεύτερη περίοδο, οι δύο ομάδες “έσφιξαν” τις άμυνές τους, ενώ τα πολλά φάουλ των διαιτητών “χάλασαν” το ρυθμό του αγώνα. Η Σερβία βρέθηκε σε διψήφια διαφορά πόντων με τρίποντα των Αβράμοβιτς και Μπογκντάνοβιτς, αλλά η Ελλάδα “απάντησε” με Παπανικολάου και Μωραΐτη. Ο δεύτερος βελτίωσε μάλιστα και τις επιθέσεις της “γαλανόλευκης” επιτρέποντας τη μείωση του σκορ ακόμη και στους 4 πόντους. Οι Σέρβοι όμως “έκλεισαν” με δικό τους σερί το ημίχρονο, για το 48-39 του 20′.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η Σερβία ξεκίνησε με “καταιγισμό” από τρίποντα, αλλά η Εθνική Ελλάδας κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ, με τον Γουόκαπ να δίνει λύσεις και να πετυχαίνει 7 πόντους σε αυτό το διάστημα. Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει όμως μόνο ένα καλάθι και να μένει αρκετά στον πάγκο, οι Σέρβοι κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ, για το 72-58 του 30′.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν έτσι τυπική διαδικασία, με τον Βασίλη Σπανούλη να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του και τη Σερβία να φθάνει στο… ρελαντί στη νίκη με σκορ 94-72.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί