Από την Κρήτη ο ήρωας οδηγός φορτηγού που έσωσε κόσμο αλλά έχασε τη ζωή του στο Δίστομο (βίντεο)

Ο Μπάμπης Γαραντωνάκης, 51 ετών και πατέρας τριών παιδιών, έμπειρος οδηγός φορτηγού, μετέφερε την Παρασκευή (19/7) κάρβουνο σε εργοστάσιο όταν περνώντας από το Δίστομο και συγκεκριμένα από τον Άγιο Νικόλαο, κατάλαβε ότι έσπασαν τα φρένα του φορτηγού.

Ο δρόμος ήταν κατηφορικός προς την παραλία στο Δίστομο και ο Μπάμπης Γαραντωνάκης προσπαθούσε απεγνωσμένα να μην χτυπήσει τον κόσμο που βρισκόταν στην περιοχή. Με το χέρι στην κόρνα συνεχώς και με κραυγές προσπαθούσε να ενημερώσει πεζούς και οδηγούς για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε με το βαρύ και φορτωμένο φορτηγό.

«Ήταν λίγο πριν κατέβει στην παραλία του Διστόμου. Ο αδελφός μου κόρναρε, έπαιζε με τα φώτα για να κάνουν οι άνθρωποι στην άκρη – ευτυχώς έκαναν. Πέρασε μπροστά από βενζινάδικο της περιοχής – ο άνθρωπος από το βενζινάδικο είδε την “τρελή” πορεία του φορτηγού. Μέχρι που πέρασε την παραλία. Είχε πάρα πολύ κόσμο. Στην τελευταία στροφή, λίγο πριν τα καταφέρει και βγει στην ευθεία για να πάει στο εργοστάσιο που ήταν ο προορισμός του, το όχημα τον πέταξε από κάτω», περιγράφει ο αδερφός του Λευτέρης Γαραντωνάκης μιλώντας στην τοπική ιστοσελίδα GOODnet.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tvstar.gr, η τρελή πορεία που κατέγραψε το φορτηγό στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Διστόμου, σταμάτησε όταν εξετράπη της πορείας του λόγω του φορτίου, με αποτέλεσμα να ανατραπεί και να κυλήσει στο γκρεμό. Η πτώση προκάλεσε τρεις διαδοχικές εκρήξεις, και ακολούθησε φωτιά στο σημείο όπου και κατέληξε το φορτηγό, εγκλωβίζοντας τον οδηγό, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος.

Ο 51χρονος πατέρας τριών παιδιών με την ηρωική προσπάθειά του έσωσε κόσμο αλλά δυστυχώς βρήκε ο ίδιος τραγικό θάνατο καθώς το φορτηγό πέφτοντας στον γκρεμό πήρε φωτιά.

Ο αδερφός του ηρωικού οδηγού επισημαίνει ότι το φορτηγό είχε προβλήματα για τα οποία ο Μπάμπης Γαραντωνάκης είχε ενημερώσει την εταιρεία στην οποία εργαζόταν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί