Ευρωπαϊκό Κ18: “Χρυσή” Αναστασία Μπουμπουλίδη στο επί κοντώ

Η Αναστασία Μπουμπουλίδη έκανε αυτό που μπορούσε και με άλμα στα 4,20 μ. κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στη Μπάνσκα Μπίστριτσα.

Πετυχημένο άλμα της Μπουμπουλίδη στον τελικό του επί κοντώ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Η νεαρή επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και παρότι βρέθηκε αρκετές φορές με την …πλάτη στον τοίχο, κατάφερε να αντιδράσει και να δείξει το ταλέντο της. Η αθλήτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου ξεκίνησε τον αγώνα με ένα χαμένο άλμα στα 3,80 μ., πέρασε με την πρώτη τα 3,90 μ. και 4,00 μ. και μετά το ένα άκυρο στα 4,15 μ. επέλεξε να ανέβει υψηλότερα.

Σε εκείνο το σημείο τρεις αθλήτριες είχαν περάσει τα 4,15 μ. και η Ελληνίδα θα ήταν τέταρτη ακόμη κι αν ξεπερνούσε το ύψος κι έτσι αποφάσισε με τον προπονητής να ανέβει υψηλότερα. Στα 4,20 μ. ο πήχης έπεσε την πρώτη, όχι όμως και τη δεύτερη. Ο χαμός στις εξέδρες από τα μέλη της ομάδας ξεσήκωσαν το στάδιο, αφού σύσσωμη η αποστολή ήταν στο πέταλο για να πανηγυρίσει το τέταρτο μετάλλιο της στη διοργάνωση.

Η αθλήτρια στη συνέχεια δοκίμασε στα 4,30 μ., – αν το περνούσε θα βελτίωνε το ατομικό της ρεκόρ και το ρεκόρ διοργάνωσης – δίχως όμως επιτυχία. Η αθλήτρια πέρασε την ελληνική σημαία στην πλάτη της και έκανε με ένα λαμπερό χαμόγελο το γύρο του θριάμβου.

“Δεν ήταν εύκολο να φτάσω στην πρώτη θέση, καθώς και οι υπόλοιπες αθλήτριες ήταν σε καλή κατάσταση και ανέβηκαν ψηλά. Στην τελευταία προσπάθεια στα 4,20 μ. αγχώθηκα αρκετά, όμως, όπως και στον προκριματικό κατάφερα να υπερβώ αυτό το ύψος και να φτάσω στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Όταν πέρασα τον πήχη στα 4,20 μ. καθώς έπεφτα στο στρώμα ένιωθα μεγάλη ανακούφιση, καθώς εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα πως μάλλον έχω κατακτήσει το χρυσό. Επέλεξα στη συνέχεια να κάνω άλματα στα 4,30 μ., τα δύο πρώτα δεν ήταν καλά τεχνικά, όμως το τρίτο ήταν αρκετά καλό. Αυτό η νίκη μου δίνει έξτρα κίνητρο για τη συνέχεια. Έχω μπροστά μου το Παγκόσμιο Κ20, ωστόσο εκεί τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά και το επίπεδο ακόμη πιο υψηλό. Ο στόχος μου είναι να βρεθώ στον τελικό”, είπε η νεαρή.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Κ-18 / 4η ΗΜΕΡΑ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Η χώρα μας έφτασε σήμερα στην κατάκτηση του τέταρτου μεταλλίου και έκλεισε την παρουσία της στη διοργάνωση στην όγδοη θέση στον πίνακα των μεταλλίων, ανάμεσα σε υπερδυνάμεις του χώρου.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Κ-18 / 4η ΗΜΕΡΑ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί