Κλείνει το Κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων Ανωγείων! – Η μοναδική δομή φιλοξενίας στην Κρήτη

Επερώτηση του Βασίλη Σμπώκου στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Επερώτηση με θέμα τη διακοπή λειτουργίας και το κλείσιμο του Κέντρου φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων Ανωγείων στις 31 Ιουλίου 2924, κατέθεσε ο Περιφερειακός σύμβουλος Ηρακλείου Βασίλης Σμπώκος.

Η επερώτηση θα συζητηθεί στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024.

Ολόκληρο το κείμενο της επερώτησης:

Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης κ Ευάγγελο Ζάχαρη

Κύριε πρόεδρε
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε οτι η μοναδική οργανωμένη δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Περιφέρεια μας,  το Κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων Ανωγείων, κλείνει στις 31 Ιουλίου 2024.
Σε μια περίοδο που η Περιφέρεια μας δέχεται καθημερινή πίεση από τα καραβάνια των προσφύγων-μεταναστών που καταφθάνουν στις νότιες ακτές του Νησιού μας, το Υπουργείο προχωρά σε αυτήν την κίνηση, με το επιχείρημα ότι το ΙΝΕΔΙΒΙΜ που είναι ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων Ανωγείων.
Η απόφαση αυτή στερεί από την Περιφέρεια μας μία δομή αναγκαία για τις ανάγκες που έχουν διαμορφωθεί, ιδιαίτερα την παρούσα χρονική στιγμή για τον Τόπο μας.
Μια δομή που λειτουργεί ανελιπώς για πάνω από 20 χρόνια και έχει χαρακτηριστεί κατά καιρούς πρότυπο σε σχέση με ανάλογες δομές στην υπόλοιπη Χώρα.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ερωτάται η Περιφερειακή διοίκηση Κρήτης:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει για να αποτρέψει αυτήν την εξέλιξη.
Βασίλης Μιχ. Σμπώκος
Περιφερειακός σύμβουλος Ηρακλείου 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί