Πέλλα: Ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο στο όρος Πάικο (Βίντεο & φωτο)

Ανεξέλεγκτη μαίνεται από χθες (18/7) το βράδυ στις 9 η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο όρος Πάικο στην Πέλλα και κατακαίει πανέμορφο δάσος.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντές δίνουν μάχη με το πύρινο μέτωπο ενώ στις προσπάθειες να οριοθετηθεί η φωτιά συμμετέχει και ο στρατός με μηχανήματα έργου.

Η φωτιά ξέσπασε σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από κεραυνό και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πύρινο μέτωπο ήταν ορατό από Αριδαία, Σκύδρα και Έδεσσα.

Ενδεικτικό είναι και το σχόλιο του ερευνητή του Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo Θόδωρο Γιάνναρου ο οποίος επεσήμανε την επικινδυνότητα της κατάστασης στο Πάικο.

«Η παρακάτω εικόνα από τη δασική πυρκαγιά που ξεκίνησε νωρίτερα απόψε, πιθανότατα από κεραυνό κατά τη διάρκεια ξηρής καταιγίδας, στο όρος Πάικο (ν. Πέλλας) μόνο ανησυχία προκαλεί», σημείωσε επισημαίνοντας ότι «ανεξάρτητα από την τελική κατάληξη του συμβάντος, η ένταση με την οποία αποτυπώνεται η φωτιά να καίει είναι εντυπωσιακή με δεδομένο ότι είναι νύχτα τυπικά η ένταση της φωτιάς πέφτει τη νύχτα λόγω πτώσης της θερμοκρασίας και ανάκαμψης της υγρασίας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί