Ευρωπαϊκό στίβου U18: Τρία μετάλλια τη δεύτερη μέρα για την Ελλάδα, χρυσό, αργυρό, χάλκινο

Η χώρα μας κατέκτησε σήμερα τα πρώτα της μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στη Μπάνσκα Μπίστριτσα χάρη στις Μαρία Ραφαηλίδου και Αναστασία Ανδρεάδη, που κατέκτησαν την πρώτη και τρίτη θέση αντίστοιχα με 18,46 μ. και 16,70 μέτρα στη σφαιροβολία. Λίγο μετά η Ζάραγκα πήρε το αργυρό στο τριπλούν μένοντας μόλις ένα εκατοστό πίσω από την πρώτη θέση.

Η Ραφαηλίδου πρόσθεσε στο ενεργητικό της έναν ακόμη σπουδαίο αγώνα και στη σύντομη καριέρα της μία ακόμη σημαντική διάκριση, αφού δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Η αθλήτρια ξεκίνησε τον αγώνα της με 17,51 μ. και κατέστησε εξ αρχής πως είναι η κορυφαία, συνέχισε με 18,46 μ., 18,25 μ., 17,89 μ., 17,35 μ. και έκλεισε τον αγώνα της με 17,36 μέτρα, Η Ραφαηλίδου θα μπορούσε να αναδειχθεί νικήτρια με καθεμία από τις έξι βολές της.

Η αθλήτρια, που γυμνάζεται με τον πατέρα της Γιάννης Ραφαηλίδη, μετά την τελευταία της βολή ξέσπασε σε λυγμούς για την μεγάλη της επιτυχία, που ανταμείφθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η νεαρή θα πρέπει άμεσα να αφήσει πίσω της τη μεγάλη επιτυχία και να μείνει ήρεμη για τον αυριανό της αγώνα στον προκριματικό της δισκοβολίας.

Η Ανδρεάδη ξεκίνησε τον αγώνα της αγχωμένα με δύο άκυρες βολές, ωστόσο στην τρίτη της βολή έστειλε τη σφαίρα στα 16,70 μ. και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, όπου έμεινε μέχρι και την έκτη βολή της Ουκρανός Σέπελ που πέτυχε 17,09. Η αθλήτρια του Τάκη Ανυφαντή στην τελευταία προσπάθεια προσπάθησε να απαντήσει και έστειλε τη σφαίρα πάνω από τα 18,00 μ., ωστόσο δεν μπόρεσε να κρατηθεί εντός τομέα και ήταν άκυρη. Η Ανδρεάδη θα είναι παρούσα στις διοργανώσεις της κατηγορίας και την επόμενη χρονιά, καθώς φέτος είναι πρώτη χρονιά στην κατηγορία Κ18.

Οι δύο αθλήτριες με το τέλος του αγώνα πανηγύρισαν αγκαλιά με τις ελληνικές σημαίες στην πλάτη και τους συναθλητές τους στις εξέδρες να τους αποθεώνουν.

Η χώρα έφτασε σήμερα τα 13 μετάλλια στην ιστορία της διοργάνωσης και τα πέντε χρυσά. Τα σημερινά ήταν τα πρώτα μετάλλια στη σφαιροβολία γυναικών.

Τα ελληνικά μετάλλια στη διοργάνωση

Τιφλίδα 2016

1ος Εμμανουήλ Καραλής επί κοντώ 5,45 μ.

1ος Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης μήκος 7,60 μ.

1ος Οδυσσέας Μουζενίδης σφαιροβολία 21,51 μ.

2ος Αντώνης Μέρλος ύψος 2,16 μ.

3η υψος Δέσποινα Μαλταμπέ 1,75 μ.

Γκιορ 2018

2ος ακοντισμός Γεράσιμος Καλογεράκης 77,45 μ.

2η βάδην Όλγα Φιάσκα 23.39.12

3η μήκος Σπυριδούλα Καρύδη 6,23 μ.

3η σφυροβολία Σταυρούλα Κοσμίδου 65,98 μ.

Ιερουσαλήμ 2022

1η 4,05 μ. Ηλιάνα Τριανταφύλλου επί κοντώ

3ος 77,37 μ. Γιώργος Παπαναστασίου σφυροβολία

Ασημένιο μετάλλιο για την Μελίνα Ζάραγκα στο τριπλούν

Η Μελίνα Ζάραγκα χάρισε το τρίτο μετάλλιο στη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18 στην Μπάνσκα Μπίστριτσα με το άλμα στα 13,10 μ. στο τριπλούν. Η αθλήτρια του Παύλου Σκορδιλη έκανε πολύ καλή εμφάνιση σε έναν αγώνα στα μέτρα της κατάφερε να πανηγυρίσει το πρώτο μεγάλο μετάλλιο της καριέρας της.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Κ-18 / 2η ΗΜΕΡΑ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Η 17χρονη αθλήτρια ξεκίνησε με άκυρο έκανε 13,10 μ. στο δεύτερο, 12,63 μ. στο τρίτο και ήταν άκυρη στην πέμπτη και έκτη της προσπάθεια. Η αθλήτρια μέχρι το πέμπτο άλμα ήταν στην κορυφή, ωστόσο η Λετονί Άπσιτε “προσγειώθηκε” στα 13,11 μέτρα! Η Ελληνίδα προσπάθησε να απαντήσει στο έκτο άλμα όπου μετρήθηκε στα 12,99 μέτρα.Η Ζάραγκα ταξίδεψε στη Σλοβακία με 13,17 μ. και κατάφερε τόσο στον προκριματικό όσο και στον τελικό να κινηθεί κοντά στο ατομικό της ρεκόρ δείχνοντας σταθερότητα στις καλές επιδόσεις. Η αθλήτρια έχει μπροστά της και το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 όπου θα διεκδικήσει μια καλή παρουσία.
ΣΛΟΒΑΚΙΑ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Κ-18 / 2η ΗΜΕΡΑ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
“Είναι τέλεια να είσαι ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης. Αισθάνομαι συγκινημένη και χαρούμενη, καθώς όλοι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν. Δεν είναι εύκολο να διαχειρίζεσαι σε αυτή την ηλικία το βάρος όλα όσα κουβαλάει μια καλή επίδοση ή ο τίτλος του φαβορί, αλλά για μένα πρέπει να βγάζεις από το μυαλό σου όλα αυτά και να σκέφτεσαι τους λόγους για τους οποίους εσύ ο ίδιος έρχεσαι εδώ. Δεν έχει να κάνει με το τι περιμένουν οι άλλοι από εσένα, γιατί στο τέλος της ημέρας αυτό που κάνουμε το κάνουμε για εμάς και όχι για τους άλλους”, είπε αρχικά η αθλήτρια και συμπλήρωσε: “Χάρηκα τον αγώνα, αλλά θα μπορούσα να τον χαρώ περισσότερο αν είχα αποφύγει κάποια λάθη. Δεν επαναπαύτηκα σε κανέναν σημείο του αγώνα, όπως είπα και χθες δεν κυνηγούσα το μετάλλιο, αλλά την επίδοση μου και γι΄αυτό και περίμενα κάτι παραπάνω. Δεν πειράζει όμως, είναι μετάλλιο, είμαι χαρούμενη και ανυπομονώ για τα επόμενα. Έχω μπροστά μου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, διοργάνωση μεγαλύτερης κατηγορίας, όπου θα πάω και θα το ευχαριστηθώ”. Η σημερινή ήταν η μεγαλύτερη διάκριση της αθλήτριας από την Κέρκυρα, που πέρυσι αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 και κατέλαβε την όγδοη θέση.Στις εξέδρες του σταδίου πέρα από τα μέλη της ελληνικής ομάδας βρέθηκαν και οι γονείς της αθλήτριας, που της πέταξαν από τις εξέδρες την ελληνική σημαία για να κάνει το γύρο του θριάμβου. Η σημερινή ήταν πραγματικά μεγάλη ημέρα για τον ελληνικό στίβου, αφού το νέο αίμα κατάφερε να συγκινήσει με τις εμφανίσεις του. Συνολικά η χώρα μας κατέκτησε τρία μετάλλια με τις Ζάραγκα, Ραφαηλίδου και Ανδρεάδη.Τα μέλη της αποστολής, σαν μια μεγάλη ομάδα βρέθηκαν στις εξέδρες και έδωσαν ελληνικό χρώμα και έξτρα ώθηση στις συναθλήτριες τους.

Ο Αρσένης Κουλούρης στην πέμπτη θέση στον τελικό του μήκους

Η πρώτη επιτυχία της εθνικής ομάδας ήρθε από τον Αρσένη Κουλούρη στον τελικό του μήκους.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Κ-18 / 2η ΗΜΕΡΑ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Ο άλτης του Παύλου Σκορδίλη κατέλαβε την πέμπτη θέση με 7,42 μ. και φλέρταρε μέχρι τέλους το μετάλλιο. Ο νεαρός τριπλουνίστας ξεκίνησε με το 7,42 μ. και ήταν ανταγωνιστικός καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Ήταν άκυρος στο δεύτερο άλμα και πέτυχε 7,41 μ. στο τρίτο. Ο Κουλούρης στη συνέχεια ρίσκαρε το ιδανικό πάτημα, και έκανε τρία διαδοχικά άκυρα και έκλεισε τον αγώνα του με 7,42 μ. (-1,2).


“Πραγματικά το χάρηκα. Είμαι χαρούμενος που ήμουν στον αγώνα και κυνήγησα το μετάλλιο. Ήταν ένας ωραίος αγώνας. Αύριο έχω το τριπλούν όπου περιμένω μια καλύτερη θέση”, είπε ο αθλητής.

Ο Ρέμι Μούριε (Γαλλία) ήταν νικητής με 7,72 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ, ο Άρον Χάζντου (Ουγγαρία) ακολούθησε με 7,58 μ. και ο Ιταλός Ινζόλι ήταν τρίτος με 7,54 μ. στο ένα και μοναδικό έγκυρο άλμα του.

Στον ημιτελικό των 800 μ. ο Σαλπάς

Ο Βασίλης Σαλπάς κατέλαβε την δεύτερη θέση στην 5η προκριματική σειρά των 800 μ. με 1.54.98 και προκρίθηκε στον αυριανό ημιτελικό του αγωνίσματος. Ο αθλητής παρότι έμεινε πίσω στο πρώτο μισό της κούρσας είχε τις δυνάμεις να κάνει την αντεπίθεση και να τερματίσει δεύτερος.

Στην 5η σειρά των 800 μ. έτρεξε ο Άρης Κατσέλης που τερμάτισε τέταρτος με 1.56.07 στην 35η θέση. Ο αθλητής του Κώστα Βασιλάκη κλείστηκε και δεν κατάφερε να κάτι την κούρσα του όπως είχε σχεδιάσει.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί