Στ. Κασσελάκης για 6ήμερη εργασία: Είναι η Ελλάδα κάποιο παγκόσμιο πειραματόζωο του νεοφιλελευθερισμού; (βίντεο)

Μ’ εμάς αυτός ο νόμος επιστρέφεται από εκεί που ήρθε

Το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα καταργήσει τον νόμο για την εξαήμερη εργασία που έφερε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα μας, στέλνει ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταγράφει σε βίντεο μερικά μόνο από τα ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ για την εξαήμερη εργασία που ισχύει στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι «γίναμε είδηση σε ολόκληρο τον κόσμο!».

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπενθυμίζει τις πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό CNN και τονίζει: «Όχι, δεν είναι αυτό που νομίζετε, λέει ο πρωθυπουργός. Αν θέλεις θα δουλεύεις την έκτη μέρα, αν δεν θέλεις, απλά θα λες στον εργοδότη σου  όχι, γιατί ο εργοδότης σου ως γνωστόν είναι ίσος μαζί σου. Δεν υπάρχει κάποια σχέση εξάρτησης ή εξουσίας».

Στη συνέχεια παραθέτει τις αποκαλυπτικές δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως για τα «χρηστά ήθη» της εργασίας και επισημαίνει:

«Δεν μπορείς να λες όχι στον εργοδότη σου κάθε Σάββατο, αντιβαίνει στα χρηστά ήθη. Αν λες όχι, απολύεσαι, αν λες ναι, πολύ απλά λιώνεις έξι μέρες την εβδομάδα όταν σε άλλες προηγμένες χώρες της Ευρώπης οδεύουν προς την τετραήμερη εργασία.

Διερωτάται κανείς. Είναι η Ελλάδα κάποιο παγκόσμιο πειραματόζωο του νεοφιλελευθερισμού; Δε χρειάζεται να το πω καν. Μ’ εμάς αυτός ο νόμος επιστρέφεται από εκεί που ήρθε» καταλήγει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί