Πλατεία Ελευθερίας: Παραδέχεται ο δήμος Ηρακλείου την αλλοίωση της μελέτης, αλλά λέει ότι έγινε “για καλό” (ποιου;)

Παραδέχεται ο δήμος Ηρακλείου ότι έγιναν αλλαγές στη μελέτη για την πλατεία Ελευθερίας, όπως παρουσίασε το Candiadoc. Υποστηρίζει μάλιστα ότι τα νέα υλικά έχουν διπλάσιο κόστος. Προφανώς το αναφέρει ως αντεπιχείρημα για το μεγαλύτερο εργολαβικό κόστος. Φυσικά εκτός αν πάμε σε αναθεωρήσεις, πολύ συχνό και συνηθισμένο φαινόμενο στις περιπτώσεις αυτές.

Δείτε:

Πλατεία Ελευθερίας: Ποιος ο λόγος πανάκριβες εργασίες να γίνονται εκτός μελέτης (αυξάνοντας το εργολαβικό κέρδος);

Δήμος Ηρακλείου: Νέα σελίδα πράγματι ή όταν αντί του δημάρχου απαντά ο εργολάβος της πλατείας, με χλεύη…

Όταν ο εργολάβος της πλατείας Ελευθερίας συνεχίζει να μιλάει αντί του δημάρχου Ηρακλείου! – Απειλές στο Candiadoc απ’ αυτόν τον αριθμό

Η απάντηση του γραφείου Τύπου του δήμου Ηρακλείου:

Με αφορμή δημοσίευμά σας αναφορικά με το έργο ανάπλασης της πλ. Ελευθερίας ( Πλατεία Ελευθερίας: Ποιος ο λόγος πανάκριβες εργασίες να γίνονται εκτός μελέτης (αυξάνοντας το εργολαβικό κέρδος);) και για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις στους αναγνώστες σας, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε τα εξής:

Η αλλαγή του ξύλου που τοποθετείται στα 15 κυκλικά καθίσματα (14 κυκλικά και ένα μεγαλύτερο στην πλ. Ν. Καζαντζάκη) γύρω από τα υφιστάμενα δέντρα κρίθηκε αναγκαία στο πλαίσιο βελτίωσης του τελικού αποτελέσματος. Αντί της ξυλείας πεύκης (που λόγω της φύσης της εκτιμήθηκε ότι θα παρουσιάσει σύντομα φθορές αυξάνοντας το κόστος συντήρησης) προτιμήθηκε η iroko έτσι ώστε τα καθιστικά να ανταποκριθούν καλύτερα στο χρόνο και στην εντατική χρήση της πλατείας, καθώς και να μειωθεί το κόστος συντήρησης. Αξίζει να τονιστεί ότι το κόστος της ξυλείας iroko είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με την πεύκη.

Γενικότερα, η βελτίωση μελετών κατά την υλοποίησή τους, όπου αυτό είναι εφικτό, με στόχο να εξυπηρετούνται καλύτερα οι χρήστες και να προστατεύεται το συμφέρον του Δήμου, άρα των δημοτών, αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την δημοσίευση.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Πλατεία Ελευθερίας: Παραδέχεται ο δήμος Ηρακλείου την αλλοίωση της μελέτης, αλλά λέει ότι έγινε “για καλό” (ποιου;)”

  1. S Vlachos

    Η πεύκη, όντως θα ήταν άχρηστη εντός 2μηνου το πολύ.
    Ορθά αντικαταστάθηκε από ιρόκο, αρκεί βέβαια να συντηρείται κι αυτό, όπως ισχύει για την ξυλεία γενικότερα.
    Τέλος, σαφώς δικαιούται αναθεώρηση ο Ανάδοχος, αφού τροποποιήθηκε υλικό – εργασία σε σχέση με την αρχική του σύμβαση.

    Στοιχειώδεις διατάξεις νομοθεσίας Δημ. Έργων εδώ και δεκαετίες…

    Σ. Βλάχος
    Πολ. Μηχανικός

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί