Μουσικοποιητική παράσταση: “Ανεπίδοτο γράμμα” για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Η μουσικοποιητική παράσταση “Ανεπίδοτο γράμμα”, αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024, στις 21:00, στην Πύλη Βηθλεέμ, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. 

Η Μυρτώ Γεωργιάδου (τραγούδι & απαγγελία) και ο Γιώργος Μουρτζάκης (κιθάρα), θα παρουσιάσουν την παράσταση που ξεκινά με την τυχαία ανακάλυψη μίας ανεπίδωτης επιστολής που παρέμεινε ξεχασμένη από τη δεκαετία του 1980. Περιγράφει την εισβολή του 1974, την αναμονή για βοήθεια από την Ελλάδα που εμποδίστηκε, τη θυσία των αξιωματικών και των νέων ανθρώπων που πολέμησαν τον Αττίλα, το δράμα των αγνοουμένων, των αιχμαλώτων, των εγκλωβισμένων και την προδοσία που οδήγησε στη διχοτόμηση του νησιού και στην κατοχή ακόμα και σήμερα της βόρειας Κύπρου από τους Τούρκους. 

Ξαναζωντανεύουν εικόνες των προσφυγικών καταυλισμών με τα αντίσκηνα και τα παραπήγματα των προσφύγων, καταγγέλλεται η υποκρισία στις διάφορες διπλωματικές ενέργειες 50 χρόνων που δεν είχαν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για τον κυπριακό λαό.  

Όσο προχωράει το δρώμενο, απαγγελία και τραγούδι αλληλοσυμπληρώνονται δημιουργώντας μία αδιαίρετη ενότητα. Οι στίχοι του Κώστα Μόντη το ίδιο επίκαιροι με την εποχή που γράφτηκαν, αποτελούν μία κραυγή ενάντια στον πόλεμο, μία αντιπολεμική διαμαρτυρία που αφορά και την εποχή μας. 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί