Δέσποινα Βανδή: Ακύρωσε συναυλία της στην Τουρκία γιατί οι διοργανωτές επιχείρησαν πολιτική εκμετάλλευση

Στην απόφαση να ακυρώσει τη συναυλία της στο Τσεμέ της Τουρκίας προχώρησε η Δέσποινα Βανδή. Ο λόγος ήταν πως στο χώρο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Τουρκικό Ίδρυμα Παιδείας(TEV), αναρτήθηκε αφίσα του Κεμάλ Ατατούρκ.

Η ίδια σε ανάρτησή της στο Instagram ανέφερε για το περιστατικό ότι την ευθύνη φέρει εξ ολοκλήρου το TEV καθώς «μονομερώς αποφάσισε να αλλάξει τον χαρακτήρα της εκδήλωσης ως συναυλία και του έδωσε πολιτικό χαρακτήρα ενώ δεν είχαμε συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο».

«Ως εκ τούτου η συμμετοχή μου στη συναυλία δεν ήταν δυνατή» πρόσθεσε η Δέσποινα Βανδή η οποία στην ανάρτησή της εκφράζει τον σεβασμό της σε όσους την τίμησαν με την παρουσία τους στη Σμύρνη.

Σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι NTV μετά την άρνηση της Ελληνίδας τραγουδίστριας, στη σκηνή της συναυλίας εμφανίστηκε η χορωδία του TEV η οποία θα εμφανιζόταν μαζί με την Δέσποινα Βανδή, και τραγούδησε τον ύμνο της Σμύρνης.

Προκαλεί η δήμαρχος του Τσεμέ

Στη συνέχεια στη σκηνή ανέβηκε η δήμαρχος της Σμύρνης, Λαλ Ντενιζλί, και είπε ότι «η κυρία Βανδή δεν θα εμφανιστεί επειδή ζήτησε να κατέβει η τουρκική σημαία και η αφίσα του Ατατούρκ. Μην την αποδοκιμάζετε, δεν νομίζω ότι αξίζει να κουράζεστε και να σπαταλάτε τις ανάσες σας. Δώσαμε τόσους μάρτυρες για να κερδίσουμε αυτά τα χώματα και είμαστε άνθρωποι που πιστεύουμε ότι η αδερφοσύνη και η φιλία θα κερδίσουν».

Μετά την ακύρωση της εμφάνισης της Δέσποινας Βανδή, η δήμαρχος ανέφερε στο κοινό:

«Η κυρία πρέπει να φύγει αμέσως από τα σύνορα αυτής της πόλης. Καμία δύναμη δεν μπορεί να επιχειρήσει να κατεβάσει ούτε τη σημαία μας, ούτε την αφίσα του Ατατούρκ.

Δεν μπορεί καν να το σκεφτεί αυτό. Η κυρία να φύγει από τα σύνορα. Ήρεμα και ειρηνικά όμως ελπίζω ότι δεν θα σκεφτεί ποτέ να κατεβάσει τη σημαία εκείνης της χώρας, που αποκτήθηκε με αίμα, σε όποια χώρα επισκεφτεί ξανά, τις σημαίες στην οποία έθαψαν πολλούς γιους».

Η αντίδραση των τουρκικών ΜΜΕ

Η αντίδραση της Δέσποινας Βανδή και η ακύρωση της εμφάνισής της βρέθηκε άμεσα στα πρωτοσέλιδα των τουρκικών ΜΜΕ.

H Chumhuriyet το έχει 2ο θέμα στην ιστοσελίδα της με τίτλο «Ελληνίδα τραγουδίστρια προσβεβλημένη από την τουρκική σημαία δεν ανέβηκε στην σκηνή – Δήλωση του Δημάρχου του Τσεσμέ».

Ψηλά στα πρωτοσέλιδά της το θέμα και για την Huriyet με τίτλο: «Αναιδής απαίτηση από Ελληνίδα τραγουδίστρια! Απαίτησε να κατέβουν η αφίσα του Ατατούρκ και την τουρκική σημαία.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί