Ντελίριο Γεωργιάδη: Αφού τον εξέθεσε ο Πολάκης με τους ανασφάλιστους και αποχωρούσε, αυτός φώναζε…”ούστ”! (βίντεο)

Απάντηση με αφορμή τη θρασύτατη επίθεση που εξαπέλυσε ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά του Παύλου Πολάκη με αφορμή την κριτική που άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφορικά με την περίθαλψη των ανασφάλιστων στον υπουργό Υγείας, εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ούτε την τόλμη ούτε τον στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό να απολογηθεί για τις ύβρεις, τις προσβολές, τις απρέπειες και τα ομοφοβικά σχόλια βουλευτών και στελεχών του σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του Πρόεδρου του» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφερόμενος εμμέσως και στον βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη και το χυδαίο και ομοφοβικό σχόλιο «ο ή η πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» που είχε κάνει τον περασμένο Απρίλιο.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι «περισσεύει η αλαζονεία» τόσο του πρωθυπουργού «όσο και των πρωτοκλασάτων υπουργών του, οι οποίοι θρασύτατα εκδιώκουν από τη Βουλή βουλευτέςόταν δεν τους αρέσει η πολιτική κριτική που τους ασκείται». Σημειώνεται ότι κατά τον έντονο διάλογο που είχαν στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την συζήτηση νέας σύμβασης δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο ελληνικό δημόσιο για την αναβάθμιση των δομών υγείας ο Αδ. Γεωργιάδης ακούγεται να λέει «ουστ» στον Π. Πολάκη.

Καταλήγοντας, η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει δεικτικά: «Με δυο μέτρα και δύο σταθμά η αστική ευγένεια της ΝΔ».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ούτε την τόλμη ούτε τον στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό να απολογηθεί για τις ύβρεις, τις προσβολές, τις απρέπειες και τα  ομοφοβικά σχόλια βουλευτών και στελεχών του σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του Πρόεδρου του.

Αντιθέτως, μάλιστα, περισσεύει η αλαζονεία τόσο του ιδίου όσο και των πρωτοκλασάτων υπουργών του, οι οποίοι θρασύτατα εκδιώκουν από τη Βουλή βουλευτές, όταν δεν τους αρέσει η πολιτική κριτική που τους ασκείται.

Με δυο μέτρα και δύο σταθμά η αστική ευγένεια της Ν.Δ.»

Παύλος Πολάκης: Απέτυχε η πρόβα τζενεράλε κατά των ανασφάλιστων πολιτών

«Η πρόβα τζενεράλε του υπουργείου Υγείας, του υπουργείου Εργασίας και της ΝΔ για το πέταγμα, εκτός ασφαλιστικής κάλυψης στην συνταγογράφηση φαρμάκων και στην διενέργεια εξετάσεων στις δημόσιες δομές, απέτυχε οικτρά», τόνισε ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης σε δηλώσεις του στη Βουλή. Ο Π. Πολάκης χαρακτήρισε ως απαράδεκτους τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην Εθνική Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής που οδήγησαν στην αναβολή της συνεδρίασης για εκλογή νέας ηγεσίας.

Αναφορικά με τους ανασφάλιστους πολίτες ο Π. Πολάκης επεσήμανε στις δηλώσεις του ότι «ουσιαστικά αυτό, που έκαναν προχθές και έγινε όλη ιστορία, ήτανε να δώσουν χαρακτηριστικά μη ενεργού ΑΜΚΑ, σε όλους τους ανασφάλιστους πολίτες. Έτσι έβγαλαν εκτός της δυνατότητας να συνταγογραφούν αυτοί οι συμπολίτες μας φάρμακα ή εξετάσεις και από τους γιατρούς των δημοσίων δομών υγείας. Με το τσουνάμι που ξεσηκώθηκε από τις αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα, ειδικά μετά την παρέμβασή μου στην βραδινή εκπομπή στο Attica, αναγκάστηκαν σαν τους λαδωμένους ποντικούς, να το πάρουν πίσω». «Οπότε», συνέχισε, «ούτε λέξη πίσω δεν παίρνω για αυτά που είπα στην κυρία Συρεγγέλα, η οποία μίλαγε πάνω μου, με αγενέστατο τρόπο, για να μη με αφήσει να μιλήσω, και η οποία δεν ήξερε το αντικείμενο καν γιατί κουβεντιάζαμε. Αλλά της είχαν δώσει εντολή: μην αφήσεις τον Πολάκη να μιλήσει».

Ο Π. Πολάκης υπενθύμισε και το σκάνδαλο που βαρύνει την Εθνική Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραραγωγής. «Η σημερινή αναβολή της επιτροπής που θα όριζε πρόεδρο και δύο αντιπρόεδρους, στην αρχή υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, η οποία έχει μείνει ακέφαλη από τότε που ο κύριος Χρυσοχοΐδης έδιωξε τον καθηγητή Γυναικολογίας τον κύριο Βραχνή, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της κλινικής των Χανίων, όπου ο κύριος Βραχνής με βάση και την δικογραφία έπαιρνε πεντοχίλιαρα για να καλύπτει την αγοραπωλησία μέσω παρενθέτων μητέρων», είπε και πρόσθεσε: «από τότε, εδώ και ένα χρόνο δηλαδή, η αρχή αυτή είναι ακέφαλη πρακτικά. Και έφεραν μία πρόταση, μας ενημέρωσαν, είχαμε ετοιμαστεί, να τα πούμε όλα, και χθες, 1 η ώρα τη νύχτα, χωρίς κανένα σεβασμό στην κοινοβουλευτική διαδικασία, ανέβαλαν την συνεδρίαση. Ο λόγος; Πιθανότατα η αντίδραση, δύο πράγματα: η αντίδραση βουλευτών της ΝΔ καθώς η κυρία Φουντεδάκη που προτεινόταν πρόεδρος, ήταν αντιπρόεδρος την περίοδο που ήμασταν εμείς κυβέρνηση, μαζί με την κυρία Καλανταρίδου ως πρόεδρος που την έδιωξε ο Κικίλιας με τον Κοντοζαμάνη, για να βάλουμε το Βραχνή που αποδείχτηκε τι ελεεινός ήταν, ήταν αντιπρόεδρος η κυρία Φουντεδάκη, εξαίρετη νομικός, και δεύτερον, ήταν και μία εκ των συντακτών του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια και πιθανότατα υπήρχαν αντιδράσεις από τους βουλευτές της ΝΔ».

«Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε, το καταγγέλλουμε και θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να υπάρξει καινούργια ηγεσία στην Εθνική Αρχή Αναπαραγωγής, προκειμένου να μπορέσει και να αποκαλύψει και να αλλάξει ρότα από αυτά που έκανε ο κύριος Βραχνής την προηγούμενη περίοδο, το χρονικό διάστημα που ήταν υπεύθυνος», τόνισε ο Π. Πολάκης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί