Μαρίνα Σάττι: Το συγκλονιστικό βίντεο κλιπ για τους πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο

Συγκινεί το νέο βίντεο κλιπ της Μαρίνας Σάττι «Αχ Θάλασσα» που κυκλοφόρησε σήμερα καθώς η δημοφιλής τραγουδίστρια το αφιερώνει στον πατέρα της, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή πριν λίγους μήνες αλλά και στους πρόσφυγες που πέθαναν στην Μεσόγειο, στην προσπάθειά τους να τη διασχίσουν για ένα καλύτερο αύριο.

«To my dad» (Στον μπαμπά μου) είναι η λεζάντα με την οποία ξεκινάει το βίντεο κλιπ, ενώ αργότερα διακρίνονται πλάνα από τον βυθό, όπου αναπαριστούν τα συντρίμμια των σκαφών που μεταφέρουν τους πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους στον υγρό τάφο της Μεσογείου.

Η Μαρίνα Σάττι συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) για την υποστήριξη των παιδιών προσφύγων. Στο πλαίσιο αυτό, η Μαρίνα Σάττι και η Madhouse Records θα δωρίσουν τα έσοδά τους από το νέο βίντεο-κλιπ με τίτλο «Αχ, θάλασσα» για τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Η ιστορία πίσω από το τραγούδι

Η Μαρίνα Σάττι πριν ένα μήνα είχε δηλώσει σε συνέντευξή της το «ότι δεν θέλω να πεθαίνουν παιδάκια και να βλέπω τάφους 50 εκατοστών δίπλα στον μπαμπά μου που ήταν 65 ετών δεν με καθιστά υπέρ ή κατά κάποιου».

Η ίδια σε συνέντευξή της στη LiFO περιέγραψε το δράμα του προσφυγικού μέσα από το δικό της βίωμα, όταν τον περασμένο Απρίλιο που πέθανε ο πατέρας της και χρειάστηκε να μεταβεί στην Κομοτηνή γιατί δεν υπάρχει μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Αθήνα, «ξαφνικά κοιτάζω δίπλα του και βλέπω πάρα πολλούς τάφους με την ίδια ημερομηνία θανάτου: “26/5, Συρία”. Ήταν άνθρωποι που πνίγηκαν σε ναυάγιο και τους μετέφεραν όλους εκεί, σε κάτι τάφους μισό μέτρο. Κοιτάζω απ’ την άλλη, “9/1 Αφγανιστάν”, άνθρωποι που πνίγηκαν σε άλλο ναυάγιο».

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί