Κρήτη: Παρασύρθηκαν πατέρας με τα παιδιά του που έκαναν SUP

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης στο Ροδάκινο Ρεθύμνου για τρεις τουρίστες, και πιο συγκεκριμένα έναν πατέρα και τα δύο ανήλικα παιδιά του, που επέβαιναν σε δύο εκμισθωμένες σανίδες όρθιας κωπηλασίας, χωρίς να φορούν σωσίβια και παρασύρονταν από τα κύματα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Επί τόπου έσπευσαν ένα ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, καθώς και ναυαγοσώστες. Τους περισυνέλεξε με τη βοήθεια ναυαγοσωστών το σκάφος και μεταφέρθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο Πλακιά, καλά στην υγεία τους.

Ο εκμισθωτής θαλασσίων μέσων αναψυχής συνελήφθη.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Αγίας Γαλήνης, του Ρεθύμνου και των Σφακίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι τρεις (03) αλλοδαποί (υπήκοοι Βελγίου) βρίσκονταν σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή ¨ΡΟΔΑΚΙΝΟ¨ (Πολύριζος). Οι αλλοδαποί, ηλικίας 47, 13 και 8 ετών, επέβαιναν σε δύο εκμισθωμένες σανίδες όρθιας κωπηλασίας (SUP), χωρίς να φορούν σωσίβια και παρασύρονταν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (άνεμοι 5 μποφόρ). Στο σημείο μετέβησαν ένα (01) ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος ¨ΚΑΠΤΕΝ ΛΙΖ¨ Ν.Η. 186 καθώς και ναυαγοσώστες. Οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν από το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος, με τη συνδρομή των ναυαγοσωστών και μεταφέρθηκαν στο αλιευτικό καταφύγιο ¨ΠΛΑΚΙΑ¨, καλά στην υγεία τους. Από το Λιμενικό Σταθμό Αγίας Γαλήνης που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο εκμισθωτής θαλασσίων μέσων αναψυχής, για παράβαση του άρθρου 306 Π.Κ. ¨Έκθεση¨.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί