Σοφικό Κορινθίας: «Κόλαση» με φλόγες 25 μέτρων – 3 τραυματίες τραυματίες

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση στον Άγιο Βλάση, κοντά στο Σοφικό Κορινθίας, με ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής να επιχειρούν στο σημείο.

«Η πυρκαγιά έλαβε μεγάλες διαστάσεις από τη πρώτη στιγμή. Εξελίχθηκε σε πυκνό πευκοδάσος και δύσβατη περιοχή, με φλόγες που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 25 μέτρα.  Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι πολύ βελτιωμένη, αλλά έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς» είπε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλης Βαθρακογιάννης. 

«Αυτήν τη στιγμή, επιχειρούν 140 πυροσβέστες με 6 ομάδες δασοκομάντος, 37 οχήματα και από αέρος 10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα. Αυτή τη στιγμή δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα η ένταση των ανέμων, έχει πέσει» υπογράμμισε ακόμα.

Κατά την κατάσβεση της φωτιάς τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το korinthostv.gr ένας αξιωματικός και ένας υπαξιωματικός υπέστησαν θλαστικά τραύματα και ένας εποχικός έπαθε εγκαύματα.

Οι ίδιοι εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες, ωστόσο κατάφεραν να σωθούν, με έναν από αυτούς να μεταφέρεται  από μέλος της Ομάδας Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών Κορίνθου στο Νοσοκομείο Κορίνθου, με ελαφρά εγκαύματα. Βάσει των ίδιων πληροφοριών οι φλόγες έφτασαν μέχρι το όχημά του προκαλώντας φθορές.

Οι αρχές έχουν κλείσει τη λεωφόρο Επιδαύρου από τα Λουτρά Ωραίας Ελένης.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, με μηχανήματα έργου του στρατού και των ΟΤΑ γίνεται διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών προκειμένου να περιοριστεί η φωτιά. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα επιχειρούν στο σημείο και συγκεκριμένα 140 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 37 οχήματα και από αέρος 10 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό.

Νωρίτερα, ήχησε το «112» το οποίο καλούσε τους κατοίκους του Σοφικού να είναι σε επιφυλακή. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Μέχρι στιγμής η φωτιά δεν απειλεί σπίτια αλλά ούτε και την κατασκήνωση που βρίσκεται στην περιοχή.

Με ανακοίνωσή κατασκήνωση καθησύχασε τους γονείς αναφέροντας πως η φωτιά που καίει στην ευρύτερη περιοχή του Σοφικού βρίσκεται μακριά από τις εγκαταστάσεις του camp.

«Αγαπητοί γονείς,

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον! Η φωτιά που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή του Σοφικού βρίσκεται μακριά από τις δικές μας εγκαταστάσεις, δεν κινδυνεύουμε δεν υπάρχει καπνός και έχουν μεταβεί εναέριες και επίγειες δυνάμεις. Θα σας ενημερώνουμε για τις εξελίξεις» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί