Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου: Σύσκεψη και λήψη μέτρων για το νερό 

Στη λήψη μέτρων ώστε να μην στερηθεί και το Οροπέδιο Λασιθίου το πολύτιμο τη φετινή, δύσκολη, χρονιά νερό προχωρά ο Δήμος Οροπεδίου.

Ειδικότερα σήμερα Τετάρτη για το ζήτημα του νερού συγκλήθηκε σύσκεψη στην οποία μετείχαν πέρα από το Δήμαρχο Γιώργο Αθανασάκη και τα μέλη της Δημοτικής Αρχής Οροπεδίου Λασιθίου, στελέχη του ΤΟΕΒ Οροπεδίου, του Αγροτικού Συνεταιρισμού  Οροπεδίου Λασιθίου καθώς και μεγάλοι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων της περιοχής.

Αφού εξετάστηκαν όλα τα δεδομένα και η εικόνα της διαθεσιμότητας νερού αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Να μην υπάρξει δεύτερη καλλιέργεια κηπευτικών για φέτος στην ίδια έκταση ώστε να εξασφαλιστεί  εξοικονόμηση νερού από το πότισμα.
  2. Να γίνει μεταφορά του νερού από το Φράγμα Αγίου Γεωργίου στο Φράγμα του Χαυγά καθώς το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν εργασίες επισκευής του πρώτου και το νερό του δεν πρέπει να χαθεί.

Προς τούτο μάλιστα υπήρξε επικοινωνία με την εταιρεία INTRAKAT η οποία άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημα διάθεσης των κατάλληλων σωλήνων για τη μεταφορά νερού από το ένα φράγμα στο άλλο, κίνηση για την οποία ο Δήμος Οροπεδίου την ευχαριστεί.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, Γιώργος Αθανασάκης, παρότι η επάρκεια νερού στα διοικητικά όρια του Δήμου Οροπεδίου  δεν παρουσιάζει την τραγική κατάσταση άλλων περιοχών της Κρήτης,  τα μέτρα που πάρθηκαν είναι επιβεβλημένα ώστε να κυλήσει η άνυδρη περίοδος του καλοκαιριού όσο γίνεται πιο ομαλά, ευελπιστώντας σε καλές βροχοπτώσεις από το Φθινόπωρο και βέβαια χιονοπτώσεις το χειμώνα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί