Άλλο ένα ΚΔΑΠ για ΑμεΑ στο Ηράκλειο με τη συμβολή της HER-autism

Η HER-autism, εθελοντική Oμάδα Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό, ενημερώνει για την προσεχή λειτουργία ενός επιπλέον Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑμεΑ στην πόλη του Ηρακλείου, για 100 ωφελούμενους ηλικίας 5-55+ με ορατές ή αόρατες αναπηρίες, αποκλειστικά μέσω ΕΣΠΑ vouchers (ηλεκτρονικές αιτήσεις ως την 1η/8/24).

Τα μέλη της εθελοντικής κίνησης πολιτών HER-autism βιώνουν εμπειρικά την αντιστρόφως ανάλογη προσφορά στη μεγάλη ζήτηση για οργανωμένη δημιουργική απασχόληση των αυτιστικών ανθρώπων τους από εξειδικευμένο προσωπικό και με επιλεγμένες δράσεις που να ενισχύουν τις δεξιότητες, τη μάθηση, την αυτοέκφραση, τα θετικά συναισθήματα και την κοινωνική ένταξη.

Η HER-autism επιλέγει να είναι μέρος της λύσης του προβλήματος υπέρ των σκοπών των αυτιστικών ανεξάρτητα της ηλικίας και διαφορετικότητας, και όλων των ΑμεΑ, χωρίς να υποκαθιστά το έργο και την ευθύνη της Πολιτείας. Σε αυτό το πνεύμα, η εθελοντική κίνηση πολιτών ανταποκρίθηκε στην πρόταση του ομίλου ΚΔΑΠ μεΑ Πρόσβαση να συναντηθούν για το ενδεχόμενο δημιουργικής απασχόλησης περισσοτέρων ωφελούμενων ΑμεΑ στο Ηράκλειο Κρήτης αποκλειστικά μέσω ΕΣΠΑ (ο απόλυτος όρος της HER-autism για τη συνάντηση). Τον περαμένο Μάρτιο, η συνάντηση έγινε με τους εκπροσώπους του ομίλου στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού όπου φιλοξενούνται όλες οι δράσεις της HER-autism. Παρουσιάστηκαν οι υποδομές, οι δραστηριότητες τέχνης, αθλητισμού, παιχνιδιού, χαλάρωσης, διασκέδασης και τα ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα των ανθρώπων της ειδικής αγωγής του Ομίλου, που διατηρεί δομές στην Αττική, Λάρισα, Καρδίτσα, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη και Καβάλα.

Tίποτα για εμάς χωρίς εμάς

Οι εθελοντές της HER-autism ενημερώθηκαν διεξοδικά, κινητοποιήθηκαν άμεσα και στη συνέχεια ανταποκρίθηκαν αποτελεσματικά στην πρόκληση να βρεθεί στον αστικό ιστό ο ενδεδειγμένος ισόγειος χώρος με αυλή, πρόσφορο έδαφος για ξεχωριστές εμπειρίες των ατόμων με αναπηρίες και για την κοινωνική ένταξή τους στην πόλη. Στην παρούσα στιγμή, στην περιοχή του Κατσαμπά (οδ. Καστοριάς 16), οι εγκαταστάσεις αναδιαμορφώνονται και προσαρμόζονται στις ανάγκες των ΑμεΑ, αλλά και τις προσδοκίες των ανθρώπων της HER-autism. Τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του ομίλου κύριο Μιχάλη Πιτσίλκα, το ΚΔΑΠ μεΑ Πρόσβαση Ηρακλείου θα ανοίξει τις πύλες και τις ράμπες του στους 100 ωφελούμενους, ηλικίας 5-55+ (η μετακίνηση από/προς τη Δομή και οι εξορμήσεις είναι προγραμματισμένο να γίνονται με τα βαν του ομίλου).

Με στόχο να συμμετάσχουν δημιουργικά και ποιοτικά 150 συνολικά άτομα μεΑ, το ΚΔΑΠ μεΑ Πρόσβαση θα λειτουργεί παράλληλα με το ΚΔΑΠ AμεΑ του Δήμου Ηρακλείου κοντά στη Χανιώπορτα, σε στελεχωμένο, εξοπλισμένο και ευρύχωρο περιβάλλον, όπου το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου υποδέχεται, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, 50 πάλι ωφελούμενους για εσωτερικές και εξωτερικές δράσεις (πρωινή ζώνη για 25 ενήλικες και απογευματινή ζώνη για 25 παιδιά/έφηβους) | ΚΔΑΠ ΑμεΑ Δήμου Ηρακλείου: Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 7, Ηράκλειο Κρήτης, τηλ. 2813409751 και -752

Με άξονα τις ορατές (π.χ. κινητικές) ή αόρατες (π.χ. αυτισμός) αναπηρίες, στο info@her-autism.gr στέλνετε ιδέες για εμπνευσμένες και συμπεριληπτικές δράσεις ουσίας προς ένταξη τόσο στα ΚΔΑΠ όσο και σε επιλεγμένους εξωτερικούς δημόσιους χώρους. Συμβάλλουμε όλοι μαζί στην ωφέλιμη αξιοποίηση του χρόνου των ΑμεΑ και των οικογενειών τους. Συμβάλλουμε όλοι μαζί στην ενημέρωση, κατανόηση, αποδοχή και ορατότητα των ΑμεΑ παντού… όλοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί.

Οι αιτήσεις για τα vouchers ΕΣΠΑ των δύο ΚΔΑΠ ΑμεΑ στο Ηράκλειο έχουν ανοίξει και γίνονται ηλεκτρονικά. Προϋποθέσεις για τη χορήγηση voucher για τα ΚΔΑΠ Αμέα είναι: ο ωφελούμενος να είναι άνω των 5 ετών, να έχει πιστοποίηση αναπηρίας σε ισχύ (ΚΕΠΑ), και να έχει κατατεθεί η φορολογική δήλωση του αιτούντος (2023).
Τα διαστήματα διεξαγωγής της ηλεκτρονικής αίτησης, με ανοιχτό το τελευταίο δεκαήμερο για όλα τα ΑΦΜ, όπως ανακοινώθηκαν:

  • 11/7/2024 – 14/7/2024 για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 0, 1, 2.
  • 15/7/2023 – 17/7/2024 για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 3, 4, 5.
  • 18/7/2023 – 20/7/2024 για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 6, 7, 8, 9.
  • 21/7/2023 – 01/8/2024 για όλα τα ΑΦΜ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί