Ανακοινώσεις Σκυλακάκη: Για τις αυξήσεις στο ρεύμα φταίει… ο καύσωνας – Μέτρα “ψίχουλα” από την κυβέρνηση

Επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος του Αυγούστου για τα νοικοκυριά ανακοίνωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στο ύψος των ποσών που θα δοθούν καθώς στις λεπτομέρειες του μέτρου. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιχείρησε να δικαιολογήσει τις μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, λέγοντας ότι οφείλονται…στον καύσωνα διαρκείας στην Ελλάδα, στην Ουκρανία και στα Βαλκάνια.

«Υπάρχει αυξημένη ζήτηση από την Ουκρανία γιατί λόγω των καταστροφών των παραγωγικών υποδομών από τη Ρωσία» είπε μεταξύ άλλων ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. Την ίδια στιγμή ανακάλυψε τα ουρανοκατέβατα κέρδη των εταιρειών για τα οποία εδώ και μήνες μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη να αναφέρει ότι η κυβέρνηση έλαβε τρία μέτρα.

  • «Έκτακτη επαναφορά τέλους ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο. Προσωρινά για Ιούλιο και Αύγουστο. Δεν ανακοινώνουμε το ακριβές ύψος γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί το φαινόμενο. Πρέπει να μετρήσουμε με τι έχουμε να κάνουμε.
  • Επιδότηση νοικοκυριών για τον Αύγουστο. Το ποσό θα ανακοινωθεί μέχρι τα τέλη Ιουλίου και αρχές Αυγούστου. Θέλουμε να ξέρουμε πώς θα κινηθούν οι τιμές.
  • Ενσωμάτωση της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας για τον νέο μηχανισμό που θα εφαρμοστεί, με πρόσθετη πρόνοια υπέρ των καταναλωτών για την περίπτωση στρεβλώσεων που έχουν ενδημικά χαρακτηριστικά».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί