Μαρία Καρυστιανού: H δικαίωση της χαροκαμένης μάνας απέναντι στην αναξιοπρέπεια του πολιτικού συστήματος

Του Γιώργου Δημητρίου

H χαροκαμένη μητέρα όλων των θυμάτων των Τεμπών κυρία Καρυστιανού μίλησε για την  πολιτική αναξιοπρέπεια του καραγκιόζη Μητσοτάκη και όλων των πολιτικών που αυτός πατρονάρει, σαν τον Άδωνι, τον Αυγενάκη και όλα αυτά τα ξιπασμένα και πολιτικά ανίκανα στελέχη. 

Στη ΝΔ-Πασοκ η  “αναξιοπρέπεια” είναι κυρίαρχο στοιχείο στην πολιτική τους. Εχουν  παραδώσει την πολιτική αξιοπρέπειά τους συμβολικά στην “Τηλε-Βαρδινογιάννης-Λάτσης &  Σια Κοσιώνη Α.Ε.” και στην “Καρτέλ Α.Ε.” 

Αναξιοπρέπεια δεν περιορίζεται στη ΝΔ-Πασοκ, επεκτείνεται καθολικά στο κομματικό  καρτέλ του ΚΚΕ, και σε κάποια στελέχη του Σύριζα. Εδώ η αναξιοπρέπεια βρίσκεται κυρίως στην <<Κομματική γραφειοκρατία >> και έχει να κάνει κυρίως με την αναζήτηση του βιοπορισμού των στελεχών του μέσα από το κρατικό χρήμα. (πχ από Καρτερούς μέχρι  Θεοχαρόπουλους κλπ) 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. 

Η κύρια σύμβαση του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της πολιτικής διαφθοράς στο (αρθρο 2 )  περιγράφει τον όρο << Δημόσιος Υπάλληλος >> : 

<< Δημόσιος υπάλληλος,σύμφωνα με τη Σύμβαση του ΟΗΕ που μπήκε σε εφαρμογή το  2005, είναι αυτός που ο εργασιακός του βίος στον ιδιωτικό τομέα είναι πολύ μικρότερος  από τον έμμισθο πολιτικό του ή κομματικό του βίο >> 

<< Άρθρο 52 από τη Σύμβαση του ΟΗΕ κατά της πολιτικής διαφθοράς, λέει ότι οι  περισσότεροι από αυτούς πατρονάρονται από μεγάλα άνομα ιδιωτικά συμφέροντα  προκειμένου να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους. Στην ουσία προστατεύουν το ψωμάκι  τους από τα κρατικά ταμεία. Αυτή είναι η πολιτική διαφθορά και η <<Αναξιοπρέπεια >> 

ΟΗΕ- Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΛΕΕΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΟΤΙ: 

Πρώτον, η γραφειοκρατία δημοσίων υπαλλήλων και Δεύτερον, οι πολιτικοί που ο ιδιωτικός  τους εργασιακός βίος είναι μικρότερος από την έμμισθη ενασχόλησή τους ως εκλεγμένων  πολιτικών ή κομματικων, θα πρέπει να μεταρρυθμιστούν άμεσα. 

Ανίκανοι να σταθούν στον ιδιωτικό χώρο, αναζητούν με κάθε αθέμιτο τρόπο τη  μισθοδοσία από τα δημόσια ταμεία αναπαράγοντας μία φυλή εκλεγμένων από το σύστημα  πατρωνίας <<Δημοσίων υπαλλήλων της πολιτικής >>. 

Συμβολικά, από το Μητσοτάκη μέχρι το Σισσαμάκη, μεσολαβούν επαγγελματίες πολιτικοί πχ. Αρναουτάκης, Αυγενάκης, Κεφαλογιάννηδες, Καλοκαιρινός, Καραμαλάκης, Γιώργος  Τσίπρας, Θεοχαρόπουλοι ,Ζαχαριάδηδες, χωρίς τέλος κλπ.  <<Αυτοί είναι οι Δημόσιοι  υπάλληλοι >> σύμφωνα με τον ορισμό του άρθρου 2 της Σύμβασης του ΟΗΕ. 

Αυτή είναι η πολιτική διαφθορά, εάν συμβαίνει, η βιοποριστική αναπαραγωγή στελεχών στην έμμισθη πολιτική λένε οι (Evans & Rauch 1999; Lewis 2008;Bearfield 2009;Dahlstoem et al. 2012) 

Αποδεδειγμένα το Ελληνικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματα κυριαρχούνται από  <<Αναξιοπρέπεια>> που εκχωρήθηκε στο επιχειρηματικό και το  

κομματικό “Νταβατζηλίκι”. Πρόκειται για κόμματα κελύφη που κυριαρχούνται στην  πλειοψηφία τους από την πατρωνία και τον πελατειασμό. (Scherl 2013 ) 

Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ κ.ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ ΠΕΡΙ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

Μια τεράστια διακρατική έρευνα που διεξήγαγαν 947 ερευνητές από Πανεπιστήμια σε όλο  σχεδόν τον κόσμο και δημοσιευθηκε στο London School of Economics Online, όπου  μετρήθηκε η πατρωνία στις κυβερνήσεις κρατών από άνομα συμφέροντα και συνεπώς έχουν δείκτη << χαμηλής πολιτικής αξιοπρέπειας >> 

https://eprints.ise.ac.uk/6429 DOI: 10.1111/1475-6765.12135.

 Θαυμάστε ευρήματα και ας αναλογιστούμε ο καθένας τη δική του πολιτική αξιοπρέπεια: 

Δείκτης πολιτικής πατρονίας στις κυβερνήσεις κρατών συνεπώς και αξιοπρέπειας που μας υπέδειξε δυστυχώς μόνο η κυρία Καρυστιανού και κανένα Ελληνικό Πανεπιστήμιο λόγω  πατρονίας. 

Δείκτης από το μηδέν πατρωνίας ( 0 ) έως το ( 1 ) το βαθμό της απόλυτης πατρονίας. 

1) Μεγάλη Βρετανία 0.09   13) Γερμανία 0.43 

2) Ολλανδία 0.12                14) Ουγγαρία 0.44 

3) Δανία 0.19                       15) Ιταλία 0.47 

4) Ισλανδία 0.23                  16) Ρουμανία 0.48 

5) Νορβηγία 0.28                 17) Αυστρία 0.49  

6) Πορτογαλία 0.29              18) Ουρουγουάη 0.60 

7) Ιρλανδία 0.32                   19) Τουρκία 0.60 

8) Τσεχία 0.34                       20) Ελλάδα 0.61 

9) Νότια Αφρική 0.39           21) Αργεντινή 0.70 

10) Ισπανία 0.40                    22) Παραγουάη 0.97 

11) Γκάνα 0.40                       23) Δομινικανή Δημ. 0.98 

12) Βουλγαρία 0.42

Μέσος όρος 0.43 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ 

Η υποτιθέμενη κεντροαριστερά των δημοσίων υπαλλήλων, γραφειοκρατών, κομματικών και  πολιτικών που αναζητεί τον βιοπορισμό της μέσα από τη δική μας άγνοια ή την πολιτική μας αναξιοπρέπεια.

Οι ΚΚΕέδες καθολικά και οι περισσότεροι της αριστεράς αναζητούν καλό κομματικό  μεροκάματο από το δημόσιο φυσικά ενώ οι της Νέας Δημοκρατίας και του Πασοκ αναζητούν τον πλουτισμό ή εξουσία στο ανώτατο επίπεδο. (δείτε τα έσχες χωρίς πόθεν) 

Οι πρώτοι παραχωρούν την πολιτική τους αξιοπρέπεια μέσα στα κομματικά καρτέλ και οι  της ΝΔ-Πασοκ στην ΄΄Τηλε-Βαρδινογιάννης-Λάτσης & Σία Κοσιώνη Α.Ε΄΄…

Η περίπτωση  Κασσελάκη μπορεί να είναι και ΄΄δώρο΄΄ μέσα σε αυτή την αναξιοπρέπεια. 

Εγώ τον λυπάμαι  τον άνθρωπο Κασσελάκη…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί