Οι καταχρηστικές χρεώσεις των τραπεζών προς τους πολίτες, ξανά στο επίκεντρο Κοινοβουλευτικής παρέμβασης του Χ. Μαμουλάκη

«Το κυβερνητικό επιτελείο της ΝΔ αφήνει τις τράπεζες να ασκούν τιμολογιακή πολιτική εις βάρος των πολιτών»

Επανέρχεται στο ζήτημα των καταχρηστικών χρεώσεων των τραπεζών σε βάρος των συναλλασσόμενων ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας σχετική Ερώτηση προς Υπουργούς Ανάπτυξης και Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, με την συνυπογραφή 19 ακόμη Βουλευτών.

«Το κυβερνητικό επιτελείο της ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να αποποιηθεί των παρεμβατικών δυνατοτήτων που έχει ως προς τις τραπεζικές προμήθειες και αφήνει τις ελληνικές τράπεζες να ασκούν τιμολογιακή πολιτική εις βάρος των πολιτών» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Aυτό συμβαίνει την ίδια στιγμή που οι συναλλασσόμενοι με τις τράπεζες πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με μία αδυσώπητη πληθωριστική κρίση που εξανεμίζει το πραγματικό διαθέσιμο εισόδημά τους. Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να απαντήσει σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν άμεσα την οικονομική καθημερινότητα σχεδόν του συνόλου των πολιτών της χώρας μας.».

Με την νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση, γίνεται αναφορά στο ιστορικό των Κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων που έχει προηγηθεί, περιγράφεται το πρόβλημα των καταχρηστικών χρεώσεων, αναφέρονται πρόστιμα που αυτεπαγγέλτως έχουν επιβληθεί από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και ζητούνται απαντήσεις σχετικά με το ένα έχουν εισπραχθεί τα επιβαλλόμενα στις τράπεζες πρόστιμα και αν όχι, πότε αναμένεται να εισπραχθούν, καθώς και αν έχει ασκηθεί έλεγχος ως προς την εφαρμογή του ανώτατου ύψους της προμήθειας ανά ανάληψη μετρητών από ΑΤΜ με τη χρήση καρτών που έχουν εκδοθεί από άλλα ιδρύματα. Ζητείται επίσης να ξεκαθαρίσει η Κυβέρνηση ΝΔ αν θα ρυθμίσει νομοθετικά το ύψος της προμήθειας των τραπεζικών συναλλαγών, καθώς και αν εκτός από τα επιβαλλόμενα πρόστιμα της ΕΑ στις τράπεζες, σχεδιάζει κάποιο πρόσθετο μέτρο που να αφορά στους συναλλασσόμενους πολίτες που επιβαρύνθηκαν σωρευτικά όλα αυτά τα χρόνια τις υπέρογκες χρεώσεις, με τη μορφή, για παράδειγμα, επιστρεπτέων ποσών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί