Ανασφάλιστοι διαπίστωσαν ότι δεν έχουν πρόσβαση στη συνταγογράφηση ακόμη και από τις δημόσιες δομές υγείας

Ανασφάλιστοι πολίτες βρέθηκαν χθες προ της δυσάρεστης έκπληξης να διαπιστώσουν ότι αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στη συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων ακόμη και από τις δημόσιες δομές υγείας, ενώ ήδη δεν μπορούν να κάνουν εδώ και έξι μήνες σε ιδιώτες γιατρούς.

Το κρίσιμο αυτό πρόβλημα, που αποκλείει χιλιάδες ανθρώπους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αν δεν βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, αποκάλυψε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Παύλος Πολάκης, φέρνοντας στο φως καταγγελίες γιατρών δημόσιων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας. Ποια ήταν η απάντηση του αρμόδιου υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη; Ότι δήθεν ήταν «τεχνικό πρόβλημα» της ΗΔΙΚΑ.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης κατήγγειλε ότι ο αποκλεισμός των ανασφάλιστων από τη συνταγογράφηση στις δημόσιες δομές υγείας είναι το αποτέλεσμα μιας κυβερνητικής μεθόδευσης σχετικά με τα ενεργά και μη ενεργά ΑΜΚΑ που έκανε το υπουργείο Υγείας. Κάλεσε δε τον Άδωνη Γεωργιάδη να πάρει πίσω την ενέργεια αυτή.

Από την πλευρά του ο Άδωνης Γεωργιάδης ισχυρίστηκε μιλώντας στο Attica ότι το πρόβλημα αφορούσε μόνο δύο ανασφάλιστους πολίτες στην Κέρκυρα και ότι δήθεν είχε να κάνει με πρόσκαιρη τεχνική βλάβη του συστήματος ΗΔΙΚΑ.

Χωρίς να δώσει καμία απάντηση για τα δεκάδες περιστατικά που διαπιστώθηκαν χθες, ο υπουργός Υγείας αρνήθηκε ότι το πρόβλημα είναι εκτεταμένο και ότι η κυβέρνηση έκοψε την πρόσβαση στη συνταγογράφηση στους ανασφάλιστους, φωνάζοντας ότι δεν υπάρχει καμία νομοθετική ρύθμιση ή εγκύκλιος που να επιβάλλει μία τέτοια πολιτική για τις δημόσιες δομές υγείας. Το μόνο που επαναλάμβανε ήταν ο Π. Πολάκης και ο Ανδρ. Παναγιωτόπουλος που έκανε τη σχετική καταγγελία στην εκπομπή ήταν πως λένε ψέματα.

Ωστόσο, αμέσως μετά παρενέβη στο Attica ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης υπογραμμίζοντας πως οι καταγγελίες και τα στοιχεία που έχει δεν αφορούν μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά πρόκειται για δεκάδες ανθρώπους σε πολλές περιοχές της χώρας. «Τώρα είναι τόσο ασύστολοι ακροδεξιοί και ψεύτες που σταματάνε τη συνταγογράφηση και στις δημόσιες δομές» για τους ανασφάλιστους, είπε.

«Ανοίξτε το σύστημα τώρα!» ζήτησε ο Παύλος Πολάκης, καλώντας τον υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση να λύσουν το πρόβλημα σήμερα Τρίτη το πρωί κιόλας.

Όπως σημείωσε ο Παύλος Πολάκης, το υπουργείο Υγείας κάνει μία διασταλτική ερμηνεία της ρύθμισης για τις ιδιωτικές δομές και αποκλείει τους ανασφάλιστους και από τις δημόσιες, επιχειρώντας να μετρήσει αντιδράσεις. Εκτίμησε δε πως μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν από γιατρούς και τον πολιτικό σάλο, η κυβέρνηση ρίχνει την ευθύνη σε «τεχνικό πρόβλημα».

Η ανάρτηση με την καταγγελία

Στην ανάρτηση που έκανε νωρίτερα στο Facebook ο Π. Πολάκης αποκάλυπτε μεταξύ άλλων:

«Συνάδελφοι που εφημερεύουν σε νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας με ενημέρωσαν πως οι ανασφάλιστοι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ Η ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ!!!!! (σε ιδιώτες γιατρούς έχει κοπεί από καιρό)

Τους οδηγεί αναγκαστικά να πληρώσουν τα φάρμακα συνολικά, ή να μην τα πάρουν, να πληρώσουν συνολικά και ιδιωτικά την εξέταση ή να μην την κάνουν με ό,τι συνέπεια θα έχει αυτό στην οικονομική τους κατάσταση και την υγεία τους ή και την ίδια τη ζωή τους!

Τώρα φαίνεται πόσο ΨΕΥΤΗΣ ήταν ο Γεωργιάδης με το θέμα του ενεργού και του ανενεργού ΑΜΚΑ που θα προφύλασσε -και καλά- το ΕΣΥ “από Αλβανούς που δεν μένουν στην Ελλάδα να έρχονται να χειρουργούνται τζάμπα”

ΤΩΡΑ ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ!!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί