Ελ. Βατσινά: Κρίσιμη η υποστελέχωση των πυροσβεστικών υπηρεσιών στην Κρήτη και ειδικά στον ν. Ηρακλείου

Κοινοβουλευτική παρέμβαση της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ

Τα σοβαρά προβλήματα των πυροσβεστών στην Κρήτη και ειδικά στον νομό Ηρακλείου φέρνει στη Βουλή η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά, τονίζοντας ότι η υπερεργασία ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης υποστελέχωσης των πυροσβεστικών υπηρεσιών θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή των ανθρώπων αυτών που ρίχνονται γενναία στο καθήκον, δίνοντας πραγματικές μάχες με τις φλόγες για την ασφάλεια ανθρώπινων ζωών και περιουσιών.

Λίγα 24ωρα πριν το προγραμματισμένο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των πυροσβεστών, που διεκδικούν πάγια, δίκαια και διαχρονικά αιτήματά τους, με αναφορά της η κ.Βατσινά θέτει στον Υπουργό τα δεδομένα που καθιστούν εξαιρετικά δυσχερή την άσκηση των καθηκόντων των πυροσβεστών.

Η βουλευτής σημειώνει το καθεστώς εργασίας των εποχικών πυροσβεστών που αν και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες παραμένουν “συμβασιούχοι άγνωστου χρόνου”. Κάνει λόγο επίσης για εγκλωβισμό των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης σε “νομοθετικές παρατάσεις συμβάσεων νροπής, χωρίς να μονιμοποιούνται”, ενώ όπως τονίζει “της απαξίωσης δεν στερείται ούτε το μόνιμο προσωπικό της Πυροσβεστικής, που δεν λαμβάνει ούτε επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας, ούτε αποζημίωση υπερεργασίας”.

Η κ.Βατσινά, στην αναφορά της προς τον Υπουργό, δίνει έμφαση στα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης της Πυροσβεστικής στον νομό Ηρακλείου, αφού εδώ και 6 χρόνια δεν έχει ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό, ενώ ταυτόχρονα οι συνταξιοδοτήσεις διογκώνουν τα κενά. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά “το πρώτο μισό του 2024 σε επίπεδο νομού Ηρακλείου συνταξιοδοτήθηκαν 6 στελεχη της Πυροσβεστικής”, περιορίζοντας ακόμη περισσότερο το έμψυχο δυναμικό που δεν επαρκεί για να στελεχωθούν υπηρεσίες και σταθμοί, ούτε όμως και να επανδρωθούν τα πυροσβεστικά οχήματα.

Η βουλευτής Ηρακλείου καλεί τον υπουργό, λαμβάνοντας υπόψη και σχετικό υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών να επαναξιολογήσει και να ρυθμίσει τα κρίσιμα ζητήματα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί