3ο Διεθνές Φόρουμ Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στο Επιμελητήριο Ηρακλείου – Παρέμβαση Μ. Αλιφιεράκη

Στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια το Επιμελητήριο Ηρακλείου για τη στήριξη και ενδυνάμωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης, στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φόρουμ Γυναικείας Επιχειρηματικότητας.

Κάνοντας μία σύντομη αναφορά στα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης που εκπονεί το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου,  αλλά και το ΙΙΕΚ που ίδρυσε πρόσφατα, ο κ. Αλιφιεράκης επισήμανε τις επαγγελματικές ευκαιρίες που προσφέρουν οι δύο φορείς στις γυναίκες για να επιλέξουν τον τομέα που τους ενδιαφέρει.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε και στο H2B-HUB, στον χώρο που δημιούργησε το Επιμελητήριο Ηρακλείου για την προώθηση της καινοτομίας, τονίζοντας ότι εκεί μπορούν να φιλοξενηθούν και να υποστηριχθούν πρωτοποριακές ιδέες και πρωτοβουλίες, στις οποίες φαίνεται ότι οι γυναίκες κατακτούν σταδιακά ισχυρό προβάδισμα.

Ο κ. Αλιφιεράκης δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί στις δυσκολίες που αποθαρρύνουν και στα στερεότυπα που αποτρέπουν τις γυναίκες να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα τονίζοντας ότι απαιτούνται δράσεις για την εξάλειψή τους. 

«Στο Επιμελητήριο καταβάλλουμε μία συνεχή προσπάθεια, με σειρά πρωτοβουλιών, ώστε να ενδυναμώσουμε τον ρόλο των γυναικών στο επιχειρείν» τόνισε ο κ. Αλιφιεράκης  και πρόσθεσε ότι «ενθαρρύνουμε τις ιδιωτικές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα αυτές που σχετίζονται με την 

εξάλειψη της ανεργίας και είμαστε στο πλευρό των επενδυτριών, γιατί πιστεύουμε ότι  η καινοτόμος και δημιουργική μικρομεσαία γυναικεία επιχειρηματικότητα, μπορεί να γίνει ένα βασικό κλειδί της προσπάθειας για κοινωνική συνοχή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Είναι προφανές, ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη που πρέπει να διανυθεί για την τόνωση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, για την κατάκτηση του ισότιμου ρόλου των γυναικών στο οικονομικό, αλλά και στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Οφείλουμε να  προσφέρουμε τα κατάλληλα μέσα και εργαλεία που θα βοηθήσουν τις γυναίκες, όλων των ηλικιών, να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους.»  

Το 3ο Διεθνές Φόρουμ Γυναικείας Επιχειρηματικότητας διοργανώθηκε από το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Σύλλογο Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης και φιλοξενήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου. 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί