Υπουργείο Παιδείας: Αυταρχισμός και απειλές στους εκπαιδευτικούς για “συμμόρφωση” στην αξιολόγηση – Διαμαρτυρία στο Ηράκλειο

Αυταρχισμό και απειλές συνεχίζει, και μέσα στο καλοκαίρι, να επιδεικνύει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς που δεν “συμμορφώνονται” με την “αξιολόγηση”.

Στην πολιτική του αυταρχισμού απάντηση των εκπαιδευτικών είναι κινητοποιήσεις και στη μέση του καλοκαιριού. Έτσι ο σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου “Δ. Θεοτοκόπουλος” θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 17 Ιουλίου, ώρα 12:00,παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου.

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

Με έγγραφό του (Αρ. Πρωτ. 76918/Ε3) στις 8/7/2024 προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τους Περιφερειακούς διευθυντές και τους Συμβούλους Εκπαίδευσης, ο Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. Ι. Κατσαρός ξεπερνά κάθε προηγούμενο σε απειλές και στην προσπάθεια τρομοκράτησης του κλάδου, μέσα στο κατακαλόκαιρο και με τα σχολεία κλειστά. Η νέα εγκύκλιος επιβεβαιώνει τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης της Ν.Δ.  και ότι αδυνατεί να κατανοήσει και να αποδεχτεί τελικά, ότι οι εκπαιδευτικοί υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση και γι’ αυτό είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας κατά της προσπάθειας κατηγοριοποίησης σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών. 

Και όλα αυτά την ώρα που το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. φέρεται να απεργάζεται νέα αντιεκπαιδευτικά σχέδια ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, με νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες μέσα στο καλοκαίρι για το Σχολείο και την Ειδική Αγωγή, με δεκάδες συγχωνεύσεις τμημάτων και παγίωση τμημάτων με 23-24 μαθητές ακόμη κι όταν  σε αυτά υπάρχει  πληθώρα γνωματεύσεων κ.α. 

Οι απειλές του εγγράφου του Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. αφορούν τα στελέχη εκπαίδευσης αλλά και όλους τους εκπαιδευτικούς, που κατά τη γνώμη της πολιτικής ηγεσίας, δεν «συμπράττουν καθ΄ οιονδήποτε τρόπο στην αξιολόγηση» επειδή συμμετέχουν στις συλλογικές αποφάσεις και τις απεργιακές μορφές του κλάδου. Μάλιστα επαναφέρει για ακόμα μια φορά  την ενεργοποίηση των διατάξεων του άρθρου 56 του ν.4823/2021. Ο κλάδος δίνει αγώνα υπεράσπισης του δημόσιου σχολείου στη βάση των ψηφισμένων αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και της απεργίας – αποχής, που έχει αποφασίσει η Ολομέλεια προέδρων από την 1η Απριλίου του 2024 αλλά και η πρόσφατη 93η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε (μαζί με τις στάσεις εργασίας και τα ενιαία κείμενα στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας).

Στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΔΟΕ, της συνάντησης με την πολιτική ηγεσία και την κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘΑ, καλούμε αντίστοιχα σε Παράσταση Διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 17 Ιουλίου και ώρα 12:00 μμ, στη Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου, απαιτώντας:

  • Από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να αποσύρει άμεσα την απειλητική και απαράδεκτη εγκύκλιο.
  • Καμία υποβάθμιση και συγχώνευση σχολικών μονάδων ή συμπτύξεις τμημάτων με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια.
  • Ιδρύσεις οργανικών θέσεων σε όλες τις ειδικότητες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Μόνιμους διορισμούς σε όλες τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης.
  • Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και κάλυψη 100% των λειτουργικών αναγκών από την Α’ Φάση. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΗΣ                                       ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΕΤΚΟΣ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί