Ευρωπαϊκό Γυναικών: Η Ελλάδα συνέτριψε 6-0 την Ανδόρα στο Ηράκλειο – Αήττητη εντός έδρας στην League C

(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

Την ευρύτερη νίκη της στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πέτυχε η Εθνική Γυναικών με το 6-0 επί της Ανδόρας στο γήπεδο «Θ. Βαρδινογιάννης», όπου ολοκλήρωσε αήττητη τις εντός έδρας υποχρεώσεις της στην παρούσα φάση της διοργάνωσης.

Η πλήρης αγωνιστική κυριαρχία της «γαλανόλευκης» θεμελιώθηκε πολύ νωρίς και συγκεκριμένα μόλις στο 46ο δευτερόλεπτο έπειτα από σέντρα της Σαρρή και εύστοχο σουτ της Κόγγουλη (1-0). Με ένα επιπλέον γκολ, από την Σαρρή στο 23’ (2-0) ύστερα από ασίστ της Μήτκου, ολοκληρώθηκε το 1ο ημίχρονο, αλλά το σκορ δεν ήταν ευθέως ανάλογο με τα αγωνιστικά πεπραγμένα, καθώς η ελληνική ομάδα δημιούργησε τις προϋποθέσεις να πετύχει περισσότερα γκολ.

Αυτά, πάντως, ήλθαν στο 2ο ημίχρονο από την πρώτη, κιόλας, μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας, που προέκυψε από λάθος συνεννόηση στην άμυνα της Ανδόρας, την οποία αξιοποίησε η Κόγγουλη σημειώνοντας το 3ο γκολ της αναμέτρησης και 2ο προσωπικό.

Τη σκυτάλη στις σκόρερ με μοναδικό κρεσέντο αποτελεσματικότητας πήρε με χατ-τρικ η Παπαδοπούλου: στο 68′ για το 4-0, στο 79′ για το 5-0 και στο 89′ για το τελικό 6-0, που έστειλε την Εθνική Ομάδα στην κορυφή του 3ου ομίλου της League C.

Ελλάδα: Γιαννακούλη, Κοτσάκι, Μήτκου (73’ Καπνίση), Γεωργίου, Κακαμπούκη, Σαρρή (64΄Βαρδαλή), Σπυριδωνίδου (80’ Ραπάνη), Κοσκερίδου, Παπαθεοδώρου (73’ Στράντζαλη), Παπαδοπούλου, Κόγγουλη (64’ Μοσκοφίδου).

Ανδόρα: Ντα Κόστα, Μάρκες, Ρόσας, Μουέλας, Παλάου, Σιν, Κολόμπρας, Λακούρ (46’ Φερνάντεζ), Γιουτς (75’ Κορέια), Ντελ Μπάρκο (75’ Βέντρελ), Ρουζάφα.

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί