Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: Ομολογία της αστυνομίας – Ο δράστης είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία, αθωώθηκε του… επέστρεψαν την καραμπίνα!

Oργή προκαλούν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία και τους χειρισμούς των αρμόδιων αρχών.

Δείτε: Νέα γυναικοκτονία: Καρτέρι θανάτου 42χρονου στην εν διαστάσει 37χρονη σύζυγό του – Αυτοκτόνησε ο δράστης

Ο δράστης όχι μόνο κυκλοφορούσε ελεύθερος, καθώς η ΕΛΑΣ παραδέχτηκε ότι επί δύο ημέρες δεν μπορούσε να τον εντοπίσει στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει το θύμα, αλλά τώρα αποκαλύπτεται ότι επέστρεψαν την καραμπίνα στον 43χρονο πριν 1,5 μήνα.

Συγκεκριμένα, στις 12 Μαΐου 2024, ο 43χρονος κατόπιν υποβολής μηνύσεως της 36χρονης είχε συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες. Την ίδια μέρα, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, κατόπιν σχηματισμού δικογραφίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, από τις αρμόδιες Αρχές αφαιρέθηκε το όπλο από την κατοχή του δράστη.

Ωστόσο, στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την ΕΛΑΣ, «ένεκα αθώωσης αυτού, με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, και όπως προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία, εφόσον δεν είχε γίνει χρήση του όπλου στο περιστατικό, μετά από 15 ημέρες του αποδόθηκε εκ νέου με σχετική αίτησή του».

Πρόκειται για το ίδιο όπλο με το οποίο ο γυναικοκτόνος δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγό του. Η Αστυνομία αναφέρει ότι ο δράστης το κατείχε νόμιμα, διέθετε σχετική άδεια σε ισχύ και όλα τα απαραίτητα έγγραφα, ωστόσο τα ερωτήματα για τους χειρισμούς των αρχών είναι αμείλικτα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί