Φρ. Παρασύρης: «Νομοθετούν για τον τουρισμό και αγνοούν τους χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο» (Βίντεο)

Ένα νομοσχέδιο που ακολουθεί την πεπατημένη χαρακτήρισε στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, «καθώς χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, διατάξεις διάσπαρτες, χωρίς συνεκτική πολιτική για το πού θέλουμε να πάμε, με φωτογραφικές ρυθμίσεις, καμία ενιαία λογική, ένα φαινόμενο το οποίο το παρατηρούμε συνεχόμενα σε πολύ σημαντικά Υπουργεία και πεδία της οικονομικής και κοινωνικής ζωής».
Αφού τόνισε ότι το νομοσχέδιο για τον τουρισμό δεν απαντά στα μεγάλα ερωτήματα για τη βιωσιμότητα του κλάδου, δεν κάνει συμμέτοχους την τοπική αυτοδιοίκηση, τις τοπικές κοινωνίες, δεν δικαιολογεί το πώς η χώρα μας έχει μεταβληθεί σε μια χώρα με έναν διακόπτη «on-off», όπου έξι μήνες λειτουργούμε στο 200% και έξι μήνες λειτουργούμε στο 50%, άσκησε έντονη κριτική στην ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού, η οποία νομοθετεί χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη φέρουσα ικανότητα των τουριστικών περιοχών, τονίζοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την απουσία στρατηγικής, καθώς την ώρα που είναι διαβούλευση το χωροταξικό για τον τουρισμό, την ίδια στιγμή στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο περιλήφθηκαν ανάλογες διατάξεις.

Επαναφέρουμε με τροπολογία την ανάγκη επέκτασης του επιδόματος ανεργίας για τους εποχικά εργαζόμενους.

«Είναι αδιανόητο μέσα στις εβδομήντα διατάξεις που έχετε καταθέσει, να μην βρίσκεται μία, έστω διάταξη να μιλήσετε για τις ογδόντα χιλιάδες εργαζόμενους που λείπουν σήμερα -είναι εργατικό δυναμικό που λείπει από τον τουρισμό- και να μην έχετε μία ευνοϊκή διάταξη σε σχέση με τους εργαζόμενους στον τουρισμό.
Εμείς επανερχόμαστε με μια τροπολογία, την οποία έχουμε καταθέσει πολλές φορές. Την προηγούμενη δεκαετία οι δυνάμεις του κεφαλαίου ήταν αυτές οι οποίες ευνοήθηκαν. Ήρθε, όμως, η ώρα για τους εργαζόμενους να πάρουν αυτό που τους αναλογεί και να μην παρακολουθούμε αυτή την ασυμμετρία σε σχέση με τον πλούτο που γεννιέται από τον τουρισμό.
Έχουμε φέρει πάρα πολλές φορές τη συγκεκριμένη διάταξη κι εάν δεν υπήρχε και ο Υπουργός, ο Βασίλης Κεγκέρογλου, σε σχέση με την επέκταση του επιδόματος ανεργίας, δεν θα είχε διασωθεί ούτε καν το τρίμηνο αυτό. Πρέπει να ξανακάνουμε ελκυστικές τις θέσεις εργασίας στον τουρισμό. Δεν κάνουμε δώρο, δεν κάνουμε λαϊκισμό. Πρέπει να κάνουμε ξανά για λόγους εθνικής στρατηγικής, ελκυστικές θέσεις στον τουρισμό», τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Φραγκίσκος Παρασύρης.

Το σχετικό βίντεο με την ομιλία:

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί