Τίμησαν την μνήμη του αδικοχαμένου Βαγγέλη Γιακουμάκη

Επιμνημόσυνη δέηση για τον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στην εκκλησία του Αγίου Νεομάρτυρος Ευαγγέλου, στο Σελλί Ρεθύμνου, την οποία έφτιαξε η οικογένειά του στη μνήμη του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου αναφέρεται:

Το απόγευμα της Κυριακής, 7ης Ιουλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στο «σπίτι» του μακαριστού Ευαγγέλου Γιακουμάκη, τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεομάρτυρος Ευαγγέλου, στο Σελλί Ρεθύμνου, τον οποίο η οικογένεια του μακαριστού Βαγγέλη ανήγειραν στον προαύλειο χώρο της οικίας τους στη μνήμη του υιού τους, όπου χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Κληρικών και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού, τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Ευαγγέλου Γιακουμάκη και αναφέρθηκε με καρδιακούς λόγους στο παιδί αυτό, το οποίο, όπως είπε, έγινε παιδί ολόκληρης της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της οικουμένης, μέσα από τη μαρτυρική του πορεία.

Ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Οφείλομε στο Βαγγέλη μια συγγνώμη για όλα όσα δεν μιλήσαμε, μια συγγνώμη για όλα όσα αντιπαρήλθαμε, για όλα όσα καλύψαμε, για όλα όσα κάναμε ότι δεν καταλάβαμε, αλλά και ένα ευχαριστώ, γιατί η ιστορία του Βαγγέλη, η θυσία του Βαγγέλη κυριολεκτικώς, έγινε αιτία αφύπνισης μιας κοινωνίας, η οποία άφησε, και δυστυχώς ακόμη αφήνει, τον εκφοβισμό και την επιβολή του ισχυρού να κυριαρχούν σε διάφορες εκφάνσεις της ζωής».

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε η θυσία του Βαγγέλη να αποτελεί πάντοτε αιτία αφύπνισης και εγρήγορσης όλων μας στην αναζήτηση της αλήθειας, στην επιτέλεση του χρέους και του καθήκοντος.

Μετά τον Εσπερινό, από την οικογένεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη προσφέρθηκε πλουσιόδωρη φιλοξενία στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί