ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Τουρκία και Βόρεια Μακεδονία παραβιάζουν ευθαρσώς το διεθνές δίκαιο

Για συνέχιση των προκλήσεων και παραβίαση του διεθνούς δικαίου σε βάρος των ελληνικών συμφερόντων τόσο από την Τουρκία, όσο και από τη Βόρεια Μακεδονία κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση λίγες ώρες μετά την συνάντηση του πρωθουπουργού με τον Ερντογάν «διαψεύδεται ο κυβερνητικός εφησυχασμός περί ήρεμων νερών”».

«Η Τουρκία όχι μόνο συνεχίζει τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της, όπως προκύπτει από το περιστατικό επακούμβησης σκάφους του Λιμενικού με τουρκικό αλιευτικό εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων στη Ζουράφα, αλλά ακόμη χειρότερα σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό λιμενικό εντάσσει την Ζουράφα στις θαλάσσιες ζώνες δικαιοδοσίας του, κατά παράβαση κάθε έννοιας διεθνούς νομιμότητας» αναφέρουν χαρακτηστικά στην Κουμουνδούρου.

Την ίδια ώρα σχολιάζουν πως σε δύο μόλις ημέρες «τόσο ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας όσο και η τουρκική πλευρά παραβιάζουν ευθαρσώς το διεθνές δίκαιο σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και ο διεθνώς αποδυναμωμένος κύριος Μητσοτάκης συνεχίζει ατάραχος την Ι.Χ. εξωτερική πολιτική του».

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ η υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων και δικαιωμάτων με βάση το διεθνές δίκαιο, είναι στάση αταλάντευτη, μακριά από κάθε υπόνοια εξυπηρέτησης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων» κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί