Στην 4η Δημοτική Κοινότητα ο Δήμαρχος Ηρακλείου

Στην 4η Δημοτική Κοινότητα βρέθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής 12/7 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης, η Πρόεδρος της Κοινότητας Δωροθέα Βρούχου – Πουλή, το στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας Πέπη Βαλίρη και ο Ειδικός Σύμβουλος Σπύρος Δοκιανάκης, με σκοπό να πραγματοποιήσουν αυτοψία στο πλέγμα των δρόμων που θα πραγματοποιηθούν έργα οδοποιίας.

Αξιοποιώντας τη συμβολή της επιτόπιας επίσκεψης στην επισήμανση και στον εντοπισμό των προβλημάτων σε επίπεδο μικροκλίμακας, ο Αλέξης Καλοκαιρινός και οι συνεργάτες του,  περπάτησαν σε δρόμους της περιοχής παρέμβασης, συζήτησαν με κατοίκους και είδαν από κοντά τις ιδιαιτερότητες και τις λεπτομέρειες που πρέπει να καλυφθούν, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η δημόσια ωφέλεια. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ολιστική προσέγγιση της Δημοτικής Αρχής στο συγκεκριμένο ζήτημα, προτεραιοποιεί εξίσου την αναβάθμιση των ασφαλτοστρώσεων για την απρόσκοπτή κυκλοφορία των οχημάτων και την αναβάθμιση των πεζοδρομίων για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πεζών, μέσω εργασιών συντήρησης και με στόχο τη δημιουργία ενιαίων οδεύσεων στο μέγιστο δυνατό βαθμό. 

Αυτή η νέα μεθοδολογία στον τρόπο εκτέλεσης των έργων που καλύπτονται από την ανοιχτή χρηματοδοτική γραμμή που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή, αποτελεί δέσμευση του Δημάρχου Αλέξη Καλοκαιρινού, ο οποίος έχει επανειλημμένα τονίσει ότι τα έργα οδοποιίας (ασφαλτοστρώσεις – τσιμεντοστρώσεις) προτεραιοποιούνται σε συνεργασία και με τις Δημοτικές Κοινότητες, συγχρονίζονται και συνδέονται μεταξύ τους με σκοπό τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών. 

Γι’ αυτόν τον λόγο πραγματοποιούνται διαδοχικές αυτοψίες, έτσι ώστε να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής παρέμβασης, να εντοπίζονται τα προβλήματα προσβασιμότητας και να επιλέγεται επί τόπου η βέλτιστη λύση για κάθε σημείο. 

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 8/7 στο ιστορικό κέντρο (1η Δημοτική Κοινότητα) και τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν αυτοψίες στην 2η και 3η Δημοτική Κοινότητα, καθώς και στη Νέα Αλικαρνασσό.

Πριν από την επίσκεψη στις οδούς της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός και οι συνεργάτες του βρέθηκαν και στις εργασίες που πραγματοποιούνται στο σχολικό συγκρότημα της Ακαδημίας.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί