ΔΕΥΑΗ: Πώς μπορεί να γίνει η αίτηση μείωσης του λογαριασμού – Πώς εντοπίζονται διαρροές ακόμα και ροής σταγόνας

Τη δυνατότητα άμεσου εντοπισμού αφανών διαρροών σε ένα δίκτυο – ακόμα και με ροή σταγόνας – που μπορεί να αυξήσουν τον λογαριασμό νερού, προσφέρουν, μεταξύ άλλων, οι νέοι, ελεγμένοι και από το διαπιστευμένο εργαστήριο της ΕΥΔΑΠ ψηφιακοί υδρομετρητές της ΔΕΥΑΗ.

Οι ψηφιακοί υδρομετρητές έχουν τη δυνατότητα καταγραφής με ακρίβεια από 3 lt/h, όση είναι δηλαδή η ροή σταγόνας σε νηματοειδή μορφή. Γεγονός που δεν ίσχυε με τα παλιά υδρόμετρα, γι’ αυτό και σε κάποιες περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί καταγραφή αυξημένης κατανάλωσης μετά την αλλαγή τους. Αυτό σημαίνει ότι ο δημότης μπορεί πλέον να αντιληφθεί αν υπάρχει διαρροή στο δίκτυό του (π.χ. από καζανάκι ή σύνδεση), κλείνοντας όλες τις εσωτερικές παροχές και παρακολουθώντας τον μετρητή. Αν δει ότι υπάρχει ένδειξη ροής, θα πρέπει να απευθυνθεί σε υδραυλικό για να εντοπίσει και να επισκευάσει τη διαρροή, καθώς και στη ΔΕΥΑΗ, ζητώντας τη μείωση του λογαριασμού σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στον Κανονισμό Ύδρευσης της ΔΕΥΑΗ.
Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη δυνατότητα εντοπισμού διαρροών συμβάλλει στην εξοικονόμηση του πολύτιμου αγαθού του νερού. Κάτι που θα ενισχυθεί περαιτέρω με την ολοκλήρωση των έργων αντικατάστασης δικτύων και υδρομετρητών, δίνοντας τη δυνατότητα στη Δημοτική Αρχή να επανεκτιμήσει την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΗ. Άλλωστε, πρόκειται για έναν οργανισμό της Αυτοδιοίκησης με έντονα κοινωνικό πρόσημο και αποστολή προσανατολισμένη στην δημόσια ωφέλεια και όχι για μια επιχείρηση που αποβλέπει στο κέρδος.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα παραπάνω, καθώς και για πιθανά σφάλματα που εντοπίζονται, όπως για παράδειγμα αντιστοίχιση του νέο υδρομετρητή με ακίνητο, οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα καταναλωτών της ΔΕΥΑΗ στα τηλέφωνα: 2810529369, 2810529370, 2810529371.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί