Σχολείο Θεάτρου του Θεατρικού Περίπλου: Μια θεατρική γιορτή για τους σπουδαστές με νέο απόφοιτο!

Με μια μεγάλη θεατρική βραδιά εορτάστηκε το τέλος της χρονιάς 2023-24 στο Σχολείο Θεάτρου του Θεατρικού Περίπλου χθες, Πέμπτη 10 Ιουλίου, με σπουδαστές και καθηγητές να συναντιούνται για τελευταία φορά γι’ αυτή τη χρονιά στην αίθουσα της Περιηγητικής Λέσχης όπου δόθηκαν οι βαθμοί και οι βεβαιώσεις ολοκλήρωσης των ετών. Η συνάντηση αυτή συμπίπτει με ένα μικρό διάλειμμα από την παράσταση «Το Κτήνος στο Φεγγάρι» που έχει δημιουργήσει πραγματική κοσμοσυρροή στην παλιά πόλη και απανωτά sold out, που οδήγησαν τον θίασο να επαναλάβει το έργο για δύο τελευταίες παραστάσεις αυτή την Παρασκευή 12 Ιουλίου και τη Δευτέρα 15 Ιουλίου.

Οι σπουδαστές συζήτησαν με τους καθηγητές τους για την εξέλιξη και την πορεία τους όλη τη χρονιά και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Οκτώβριο, που θα σηματοδοτεί και τον 11ο χρόνο δράσης του Σχολείου Θεάτρου!

Νέος απόφοιτος!

Η χθεσινή βραδιά είχε και μεγάλες επιτυχίες, καθώς απονεμήθηκε ένα ακόμα πτυχίο υποκριτικής στον εκπαιδευόμενο Γιάννη Μαθιουδάκη, ο οποίος ολοκλήρωσε τη φοίτηση του στο Σχολείο Θεάτρου και ξεκινάει την πορεία του ως εκπαιδευμένος πλέον ηθοποιός με όλα τα εφόδια και τις γνώσεις που απέκτησε από την πορεία του!

Η υποτροφία «Βαγγέλης Γιακουμάκης»

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς το Σχολείο Θεάτρου και η διευθύντρια του Μαρία Καντιφέ απένειμαν στην εκπαιδευόμενη του Γ’ Έτους, Μαρία Σκορδίλη, την υποτροφία «Βαγγέλης Γιακουμάκης», ως επιβράβευση για την εξέλιξη της όλη τη χρονιά! Η υποτροφία αυτή δίνεται εδώ και 4 χρόνια, από το 2021, με βαθιά ευαισθητοποίηση στην υπόθεση του «Βαγγέλη». Σκοπός η ιστορία να μην ξεχαστεί και ο άδικος αυτός χαμός του να γίνει αφορμή για αφύπνιση και κινητοποίηση των νέων και της κοινωνίας.

Αιτήσεις Εισαγωγής – Σχολείο Θεάτρου

Οι αιτήσεις εισαγωγής στο Σχολείο Θεάτρου πρόκειται να ανοίξουν σύντομα. Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να μάθουν περισσότερα στο theatrikosperiplous.gr και να επικοινωνήσουν με το Σχολείο Θεάτρου ηλεκτρονικά στο info@theatrikosperiplous.gr.

Ποιος είναι ο Θεατρικός Περίπλους

Το Σχολείο Θεάτρου δημιουργήθηκε το 2014 στον Θεατρικό Περίπλου, με έμπνευση και πρωτοβουλία της ηθοποιού Μαρίας Καντιφέ, η οποία ήρθε από την πρωτεύουσα μετά από μία πορεία 20 περίπου χρόνων στις Αθηναϊκές σκηνές, όπου συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου (Κώστας Τσιάνος, Μίνως Βολανάκης, Λυδία Κονιόρδου, Γιάννης Κόκος, Σταμάτης Κραουνάκης, Σωτήρης Χατζάκης, κ.α.) τόσο ως ηθοποιός όσο και ως βοηθός σκηνοθέτη και Acting Coach. Στόχος η δημιουργία στο Ρέθυμνο μιας θεατρικής σχολής που να μπορεί να προσφέρει στους ανθρώπους εκτός Αθηνών την λεπτομερή και πολυδιάστατη εκπαίδευση που πρέπει να έχει ένας ηθοποιός.Πάνω από 100 άτομα έχουν εκπαιδευτεί τα 10 αυτά χρόνια, είτε μέσα από τον τετραετή κύκλο των μαθημάτων, είτε από ειδικά σεμινάρια που έχουν πραγματοποιηθεί.

Το Σχολείο Θεάτρου σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του ανανεώνεται συνεχώς πάντα με στόχο την ουσιαστική θεατρική εκπαίδευση. Με μια μικρή αναδρομή μπορεί κανείς να θυμηθεί:

Θερινά μαθήματα, σεμινάρια στη φύση, ειδικές εκπαιδευτικές περίοδοι με συνεργάτες – εκπαιδευτές από την Αθήνα, όπως ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Κωστής Καπελώνης, η Μάρθα Φριτζήλα, ο Αντώνης Λουδάρος, ο Ταξιάρχης Χάνος, ο Γιώργος Καύκας, η Martina Sagmeister, η Susana Abigador κ.α.,

Μια ταινία μικρού μήκους με το δημοτικό τραγούδι «Του νεκρού αδερφού»

Η πρώτη παράσταση ψηφιακού θεάτρου (digital theatre) που δημιούργησε μέσα στην καραντίνα με το έργο του F. G. Lorca, «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα». Για τη συγκεκριμένη παράσταση μάλιστα που δημιουργήθηκε κατά το έτος 2020-21 θα γίνει εισήγηση στο 12ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τις τέχνες που θα γίνει στο Λονδίνο στα μέσα Ιουλίου (12o European Conference on Arts & Humanities 2024)

Η υποτροφία «Βαγγέλης Γιακουμάκης», η οποία δίνεται στον μαθητή με τη μεγαλύτερη εξέλιξη, θέλοντας ο άδικος χαμός του νεαρού Βαγγέλη να μην ξεχαστεί, αλλά να γίνει λόγος για την αφύπνιση της συνείδησης της κοινωνίας μας.

Και φυσικά οι παραστάσεις… η «Ορέστεια» του Αισχύλου, οι «Τρεις Αδερφές» του A. Chekhov, ο «Κατσούρμπος» του Γ. Χορτάτση, το «Corridor», η «Μήδεια» του Ευριπίδη… Θέτοντας κάθε χρόνο τον πήχη όλο και πιο ψηλά!

Καθηγητές/ριες Σχολείου Θεάτρου 2023-24: Μαρία Καντιφέ (Διευθύντρια – Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Ορθοφωνία, Σκηνική Αντίληψη, Δημιουργία ενός ρόλου, Ποίηση, Γλώσσα του Σώματος), Θωμάς Καντιφές (Σωματική Έκφραση, Ιστορία Θεάτρου), Ανδρομάχη Βαρσάμη (Χορός), Θανάσης Παπαθανασίου (Τραγούδι), Άννα Τζανιδάκη (Ιστορία Θεάτρου, Πρόσωπα Θεάτρου, Κατασκευή Κούκλας).

10 χρόνια Σχολείο Θεάτρου – 10 χρόνια θεατρικής προσφοράς και εκπαίδευσης για το Ρέθυμνο

36 χρόνια Θεατρικός Περίπλους

Επίσημη ιστοσελίδα: www.theatrikosperiplous.gr
Βρείτε τον Θεατρικό Περίπλου στα Social Media:
Facebook: Θεατρικός Περίπλους και Σχολείο Θεάτρου – Θεατρικός Περίπλους
Instagram: @th.periplous

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί