Συνολικά τέσσερα άτομα έχουν δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για το σκάνδαλο των υποκλοπών στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από διαρροές, και οι τέσσερις που έχουν κληθεί σε εξηγήσεις ως ύποπτοι, παρέδωσαν σχετικά υπομνήματα μέσω των συνηγόρων τους. Από την πλευρά του ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου μελετά τα υπομνήματα και τα ευρήματα που συνέλεξε από τον πρόσφατο έλεγχο που πραγματοποίησε – με δύο χρόνια καθυστέρηση – στα γραφεία της ΕΥΠ, προκειμένου να καταλήξει στα επόμενα βήματα της έρευνας, ενδεχομένως με κλήσεις και άλλων προσώπων ως υπόπτων για τις υποκλοπές.
Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τέσσερις ύποπτοι είναι ιδιώτες επιχειρηματίες, που είχαν συμμετοχή στις εμπλεκόμενες εταιρείες με το σκάνδαλο των υποκλοπών, που εμπορεύονταν ή διοχέτευαν στην αγορά κακόβουλο λογισμικό για παρακολούθηση πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πέραν του ανιψιού και πρώην γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, ως μάρτυρες έχουν εξεταστεί η εισαγγελέας Βασιλική Βλάχου, που διετέλεσε υπεύθυνη για την ΕΥΠ κατά τον κρίσιμο χρόνο των αποκαλύψεων για παρακολουθήσεις προσώπων, ανάμεσά τους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης και άλλοι.
Επίσης ως μάρτυρας έχει κληθεί από τον αντεισαγγελέα Αχιλλέα Ζήση και ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων ο οποίος παραιτήθηκε μαζί με τον Γρηγόρη Δημητριάδη, στον απόηχο των αποκαλύψεων για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη.
Σε κάθε περίπτωση, οι ρυθμοί της Δικαιοσύνης παραμένουν αργοί καθώς το εισαγγελικό πόρισμα αναμένεται να ολοκληρωθεί με το νέο δικαστικό έτος, δηλαδή από το Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια το έγγραφο θα υποβληθεί στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη η οποία και θα αποφανθεί την ποινική μεταχείριση των εμπλεκομένων ατόμων.