«Όνειρο είναι τα Χανιά»: Συνάντηση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Χανίων

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, μετά από αίτημα της δημοτικής κίνησης «Όνειρο είναι τα Χανιά», συνάντηση με την προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Χρύσα Τερεζάκη, με αφορμή τις πιθανολογούμενες καταργήσεις – συγχωνεύσεις 28 τμημάτων 19 Δημοτικών Σχολείων και το ενδεχόμενο λειτουργικής υποβάθμισης τους.

Την κίνηση εκπροσώπησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Μπαλαντίνος και Ευστρατία Βερυκάκη, μέλη του τομέα Παιδείας ενώ παρόντα ήταν και τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Χανίων. 

Στη συνάντηση έγινε εκτενής ενημέρωση σχετικά με θέματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων και ειδικότερα για τα δημοσιεύματα σχετικά με τον τυχόν υποβιβασμό της λειτουργικής δύναμης τους.

Η προϊσταμένη κ. Τερεζάκη διαβεβαίωσε ότι οι εισηγήσεις της θα αφορούν τη διατήρηση της λειτουργικότητας όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Χανίων για τα έτη 2024-2025 σύμφωνα και με την προηγούμενη σχολική χρονιά 2023-2024, εκτός αν οι νέες εγγραφές δεν το επιτρέπουν, διασφαλίζοντας έτσι την εύρυθμη και ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία.

Οι εκπρόσωποι της παράταξης εξέφρασαν την ικανοποίηση τους, καθώς από τη συνάντηση διαφάνηκε ότι βούληση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων είναι η συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολικών μας μονάδων, ώστε να μην υποβιβαστεί το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο και οι ευκαιρίες μάθησης προς τους μαθητές του Δήμου Χανίων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί