Φωτιά στις Αχαρνές: Μεγάλες καταστροφές – Κάηκαν εργοστάσια χαρτοποιίας και πλαστικών (βίντεο – φωτογραφίες)

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση επί της Λεωφόρου Καραμανλή στο δήμο Αχαρνών Αττικής. Μεγάλες καταστροφές υπέστησαν εργοστάσια χαρτοποιΐας και πλαστικών, καθώς και εγκαταστάσεις επιχειρήσεων, ωστόσο τελική αποτίμηση θα γίνει όταν ολοκληρωθεί η κατάσβεση.

Ολονύχτιες ήταν οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες γύρω στις 23.00 σε χαμηλή βλάστηση κοντά στην Λεωφόρο Καραμανλή του δήμου Αχαρνών.

φωτιά Αχαρνές
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ)

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά σε όλο το μήκος του ρέματος της Χελιδονούς έχει σβήσει με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταφέρουν να την οριοθετήσουν μέσα σε 2,5 ώρες από την έναρξή της.

Οι προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων επικεντρώνονται στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε επιχείρηση με χαρτικά στην οδό Τατοΐου καθώς και σε επιχείρηση με πλαστικά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η επιχείρηση με τα χαρτικά καίγεται ολοσχερώς ενώ η φωτιά στην επιχείρηση με τα πλαστικά έχει σχεδόν σβήσει.
 

φωτιά Αχαρνές
(INTIME NEWS/ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΚΩΣΤΑΣ)

Όλο το βράδυ ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούσαν, ενώ έπνεαν άνεμοι περίπου 5 μποφόρ, για να περιορίσουν την φωτιά η οποία ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση σε υπαίθριο χώρο ανάμεσα σε εργοστάσια κοντά στην Λεωφόρο Καραμανλή και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε στο Ρέμα της Χελιδονούς προκαλώντας στο πέρασμά της ζημιές σε επιχειρήσεις. Η τελική αποτίμηση των ζημιών θα γίνει αφότου ολοκληρωθεί η κατάσβεση ενώ την προανάκριση για να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς θα διεξάγει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

φωτιά Αχαρνές
(INTIME NEWS/ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΚΩΣΤΑΣ)

Στο σημείο επιχειρούν  88 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες με πλήθος εθελοντικών οχημάτων.

Σημειώνεται ότι δύο μηνύματα μέσω 112 εστάλησαν σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Το πρώτο μήνυμα ενημέρωνε τους πολίτες για την πυρκαγιά ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών ενώ το δεύτερο καλούσε όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού

φωτιά Αχαρνές
(INTIME NEWS/ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΚΩΣΤΑΣ)

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Τροχαίας, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή των Αχαρνών, παραμένει σε ισχύ η εκτροπή των οχημάτων στην οδό Τατοΐου, από το ύψος της οδού Δεκελείας ως το ύψος της λεωφόρου Καραμανλή. Στα υπόλοιπα σημεία διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία. 

φωτιά Αχαρνές
(INTIME NEWS/ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΚΩΣΤΑΣ)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί