Απομακρύνονται οι πυλώνες φωτισμού από την πλατεία Ελευθερίας

Στην πλατεία Ελευθερίας βρέθηκε στις 6 το πρωί της Τετάρτης 10/7 ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Σισαμάκη, κατά τη διαδικασία απομάκρυνσης των πυλώνων φωτισμού λόγω των προβλημάτων στατικότητας που αντιμετώπιζαν.

Όπως είναι γνωστό, τα προβλήματα είχαν αποκαλυφθεί κατά τη διαδικασία των εργασιών ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας και ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός είχε επισημάνει χαρακτηριστικά: «Οι πυλώνες όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε ακόμα και αν δεν είμαστε ειδικοί, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η γνώμη των ειδικών και την έχουμε, πρέπει να απομακρυνθούν για λόγους ασφαλείας. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Οι πυλώνες θα απομακρυνθούν διότι υπάρχει πρόβλημα στατικότητας το οποίο δεν μπορεί κανείς να το παραβλέψει.».

Οι πυλώνες θα αντικατασταθούν στο μεταβατικό στάδιο από εννέα νέα φωτιστικά σώματα και η οριστική λύση θα προκύψει έπειτα από συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες και με γνώμονα να είναι συμβατή με τον χαρακτήρα της πλατείας Ελευθερίας όπως διαμορφώνεται.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί