Επίσημη πρώτη για την παράσταση «ΑΙΑΣ – Ύμνος» του Σοφοκλή από το θέατρο των VIVI στο Διεθνές Φεστιβάλ της Αβινιόν

Επίσημη διεθνής πρώτη σήμερα, Τρίτη 9 Ιουλίου, του έργου του Σοφοκλή «ΑΙΑΣ», σε σκηνοθεσία του καταξιωμένου συγγραφέα και σκηνοθέτη, Τηλέμαχου Μουδατσάκι, έργο με το οποίο  θα είναι «παρών» ο Δήμος Χερσονήσου στο μεγαλύτερο Forum για το θέατρο και τον πολιτισμό στον κόσμο, στο φεστιβάλ της Avignon (Αβινιόν). Το έργο έχει επιλεγεί εξαιτίας της απονομής των όπλων του Αχιλλέα στον άριστο των Αχαιών, γεγονός που συνάδει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης που φέτος φιλοξενεί  η Γαλλία.

Η παράσταση θα αποδοθεί στα ελληνικά (αρχαία – νέα), με υπέρτιτλους στα γαλλικά, με πρωτότυπες μεταφράσεις του θεατρολόγου και σκηνοθέτη, Τηλέμαχου Μουδατσάκι. Θα παρουσιαστεί δέκα φορές, με διπλές παραστάσεις καθημερινά, μέχρι και τις 13 Ιουλίου, στο Atypic theatre (black box).

Η πρωτότυπη μουσική είναι της Μαρίας Συμεών. 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ειρήνη Κουτρουμανου, Δημήτρης Νάστος, Νίκος Παρασκευόπουλος, Δημήτρης Ψαράκος. 

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΑΒΙΝΙΟΝ 

Το Φεστιβάλ της Αβινιόν είναι ένα από τα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ του σύγχρονου ζωντανού θεάματος. Κάθε χρόνο, τον Ιούλιο και για δύο εβδομάδες, η Αβινιόν γίνεται μία πόλη-θέατρο, μεταμορφώνοντας την αρχιτεκτονική της κληρονομιά σε χώρους παραστάσεων, και υποδέχεται δεκάδες χιλιάδες φίλους του θεάτρου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί