ΣΥΡΙΖΑ κατά προέδρου του Ναυτικού Ομίλου: Τασσόμαστε με τον δικό μας «Παύλο των Χανίων»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χανίων, σχετικά με τη σύγκρουση του Παύλου Πολάκη και του προέδρου του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Το θέμα ξεκίνησε όταν ήρθε στο φως το επεισόδιο με την επίθεση του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη σε βάρος υπαλλήλου στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μέσω αναρτήσεών του κατήγγειλε ότι αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι φορέων, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Ναυταθλητικού Ομίλου Χανίων, κ. Χίνος, έβγαιναν σε φωτογραφίες με τον Αυγενάκη.

Τότε ο Γιάννης Χίνος αντέδρασε με την παρακάτω ανάρτηση:

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ: Τασσόμαστε με τον δικό μας “Παύλο των Χανίων”

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Χανίων τάσσεται στο πλευρό του Π. Πολάκη.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται:

Κύριε Πρόεδρε του .Ν.Ο. Χανίων

Αναφορικά με τις τελευταίες σας αναρτήσεις στη σελίδα σας στο fb, τις οποίες έχετε εμπλουτίσει με χυδαίους χαρακτηρισμούς κατά του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Παύλου Πολάκη όπου τον χαρακτηρίζετε μεταξύ άλλων, ως «κοινωνικό λεκέ» ή «ντροπή των Χανίων» και ζητάτε δεικτικά την τοποθέτηση μας, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Παρόλο που η θέση μας είναι ότι οι πολίτες και η κοινωνία περιμένουν από εμάς να προσφέρουμε τον χρόνο μας για μια αποτελεσματική αντιπολίτευση και όχι να τον αναλώνουμε σε προσωπικές «ιστορίες», μας αναγκάζετε να εκφράσουμε δημόσια τα αυτονόητα.

Ο Παύλος Πολάκης όχι μόνον δεν μας κάνει να αισθανόμαστε ντροπή που συμπαρατασσόμαστε μαζί του στον αγώνα για την δικαιοσύνη και την ισοτιμία, όσο και την πάταξη της διαφθοράς σε κάθε κλάδο, αλλά μας κάνει να νιώθουμε και αμέριστη υπερηφάνεια διότι πρόκειται περί ενός ανθρώπου έντιμου, καθαρού και δίκαιου. Ενός ανθρώπου που παλεύει καθημερινά στην πρώτη γραμμή για τον τόπο και τη χώρα, με υπέρμετρη απέχθεια για τη “ρουσφετολογία του ’60 για τα σταυρουλάκια”, όπως προκλητικά το περιγράψατε, και το έχει αποδείξει πολλάκις.

Όσον αφορά το Κολυμβητήριο, που ασκήσατε κριτική στον βουλευτή μας ότι δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με το χώρο αυτό, ενώ ασχολήθηκε με το γηπεδάκι 5Χ5 στο Φραγκοκάστελο, να σας θυμίσουμε ότι ο Παύλος Πολάκης διετέλεσε Υπουργός Υγείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού εν ενεργεία, όλοι φιλικά προσκείμενοι και σε εσάς προσωπικά, οι οποίοι είχαν κάθε ευκαιρία, να παράγουν έργο με την ίδια θέρμη, που ο Παύλος Πολάκης έκανε για ένα γηπεδάκι 5Χ5 για τον τόπο του, που δεν τον ξεχνάει ποτέ και αυτό είναι προς τιμήν του.

Άδικο και εμπαθές να το εργαλοποιείτε αυτό σήμερα, σε μια χρονική στιγμή που η κοινωνική μνήμη δε μπορεί να το διαχειριστεί με αντικειμενικότητα.

Σαν πρόεδρος του ΝΟΧ, δεν έχετε μνημονεύσει έστω μια φορά, το υλοποιημένο έργο (και όχι υποσχέσεις), του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στο χώρο του Κολυμβητηρίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, είναι ο μοναδικός πολιτικός χώρος, που εδώ και δεκαετίες, έχει παράγει έργο για τους Αθλητικούς Χώρους των Χανίων, τόσο με άμεσα κονδύλια που παραχώρησε, όσο και μέσα από την τότε διορισμένη επιτροπή του ΕΑΚ Χανίων (Εθνικό Στάδιο Χανίων, Κολυμβητήριο, Σκοπευτήριο), που έδωσε έναν άνισο αγώνα με τις μνημονιακές περικοπές και παρόλαυτα έκανε ότι δεν έχουν κάνει όλες οι υπόλοιπες κυβερνήσεις πριν και μετά από αυτόν.

Το έργο αυτό η τοπική κοινωνία, το ζει καθημερινά στις εγκαταστάσεις των χώρων, που σήμερα στην κυριολεξία θα ήταν ερειπωμένες εάν δεν είχε γίνει αυτή η προσπάθεια.

Από τότε έως τώρα, παρά την ανυπαρξία μνημονιακών περικοπών, την «ανάπτυξη» που ζούμε και τις «φαγωμένες» επιδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, δεν έχει βρεθεί ένα ευρώ για τη συντήρηση αυτών των χώρων. ΄Έμειναν όπως τους αφήσαμε και μπήκαν πάλι σε πορεία φθοράς.

Σε παλιές δηλώσεις σας, κατά την εποχή Αυγενάκη, αποδίδοντας τις «ανάλογες» ευχαριστίες προς το πρόσωπό του, δεν είχατε παραλείψει με ιδιαίτερο ζήλο, να αναφέρετε ότι κανένας δεν έχει ενδιαφερθεί επί δεκαετίες για τα προβλήματα του χώρου. Προσδίδοντας έτσι στον κ. Αυγενάκη και την κυβέρνηση του μια αξία που δεν τους ανήκει και αφαιρώντας την από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Επιμελώς δεν έχει γίνει ποτέ από εσάς, η απειροελάχιστη αναφορά, για το ποιος πολιτικός χώρος «έσπασε τα αυγά» με το τοπικό κατεστημένο και ανέδειξε τα προβλήματα του Κολυμβητηρίου με στόχο την πλήρη ανακαίνισή του.

Ποιος πολιτικός χώρος, άνοιξε τα «εφτασφράγιστα» υπόγεια του Κολυμβητηρίου για να αναδείξει τα προβλήματα στατικότητας και εξασφαλίστηκε αυτοψία από τη ΓΓΑ που έφερε το πόρισμα της κατεδάφισης και απομάκρυνσης του στεγάστρου κάλυψης της 25αρας πισίνας για λόγους επικινδυνότητας ;

Ποιος πολιτικός χώρος πήρε την πολιτική ευθύνη να απομακρύνει τους πυλώνες φωτισμού στο Κολυμβητήριο που ήταν επικίνδυνοι;

Ποιος πολιτικός χώρος αγόρασε κουβέρτα για την 50αρα πισίνα ενώ τώρα αναγκαζόσαστε να αποκτάται τα αναγκαία σας μόνο μέσα από ιδιωτικές χορηγίες;

Ποιος πολιτικός χώρος ανακαίνισε όλο το μηχανολογικό εξοπλισμό στο μηχανοστάσιο των κολυμβητικών δεξαμενών;

Ποιος πολιτικός χώρος επισκεύασε όλες τις επιφανειακές φθορές και αποκατέστησε την αξιοπρεπή λειτουργία των εγκαταστάσεων, που χωρίς αυτές τις επεμβάσεις σήμερα όλοι οι χώροι θα ήταν στην κυριολεξία σαθροί, μη λειτουργίσιμοι και επικίνδυνοι ;

Και όλα τα παραπάνω είναι απλώς ενδεικτικά του αξιόλογου έργου που πρόσφερε η τοπική διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων επί ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το Κολυμβητήριο.

Σας ρωτάμε ευθέως, είναι αυτό ισότιμη μεταχείριση όλων των πολιτικών χώρων ;

Ας ειπωθεί σήμερα λοιπόν πρώτη φορά, ότι κανένας αυτή τη στιγμή δε θα είχε εγκρίνει δρομολόγηση νέου έργου, εάν δεν είχε παλέψει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επί 4 ολόκληρα χρόνια για να βγει το πόρισμα ακαταλληλότητας των εγκαταστάσεων και να μπορούν κατ’ επέκταση να δικαιολογηθούν και να εγκριθούν κονδύλια, για ένα ενιαίο έργο που εσείς σήμερα έχετε τη χαρά να αναμένετε.

Στα εγκαίνια αυτού του έργου άραγε θα καλεστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ως ο θεμελιωτής αυτής της διαδρομής ;

Επιλογή σας είναι, μαζί με άλλους παράγοντες των Χανίων, (δεν είσαστε ο μόνος) να αρνείστε επιμελώς να ενοχλήσετε με οποιοδήποτε τρόπο το κυβερνητικό κατεστημένο.

Αυτές οι επιλογές προκαλούν σχολιασμό, τον οποίο δεν αντέχετε να διαχειριστείτε ως δημόσιο πρόσωπο.

Με τις εν λόγω αναρτήσεις σας, εξωτερικεύετε τις προσωπικές σας διαφορές και το μένος απέναντι σε έναν άνθρωπο, καταξιωμένο επιστήμονα, επανειλημμένα εκλεγμένο βουλευτή του νομού μας με πολύ μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας και με αποδεδειγμένα τεράστια προσφορά στον τόπο μας και στη χώρα ολόκληρη.

Η θέση σας οφείλει να είναι θέση εγκράτειας και υποδείγματος και να εξασφαλίζει τις απαραίτητες θετικές σχέσεις με όλους τους πολιτικούς χώρους αδιακρίτως, αλλά αντί αυτού, κάνετε επιλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ την αξιοπρέπεια του τη δείχνει με το έργο του, ομοίως και ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης και θα ήταν δίκαιο και τίμιο να μη δεχόμαστε προκλήσεις που δεν μας αξίζουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα βρίσκεται πάντα με το μέρος της αλήθειας και την απέχθεια σε οποιονδήποτε αθέμιτο ανταγωνισμό.

Εμείς, τασσόμαστε με τον δικό μας “Παύλο των Χανίων” και κοιτάμε τον κόσμο και τους συμπολίτες μας στα μάτια όπως κάναμε και θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε πάντα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί