Συναγερμός για πύρινα μέτωπα σε Πρέβεζα, Όλυμπο, Βοιωτία, Καστοριά και Ασπρόπυργο

Σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν ξεσπάσει μέτωπα φωτιάς από το πρωί του Σαββάτου (6/7).

Φωτιά στον Ασπρόπυργο

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε χαμηλή βλάστηση στη θέση Ρουπάκι στον Ασπρόπυργο Αττικής, ενώ στο σημείο έσπευσαν άμεσα οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου, 12 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Φωτιά στην Πρέβεζα

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο νομό Πρέβεζας στη Γέφυρα Καλογήρου, κοντά σε χοιροτροφικές μονάδες. Μεγάλη δύναμη πυροσβεστικής σπεύδει προς το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Στην περιοχή επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων, 22 οχήματα, ενώ σηκώθηκαν 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Στην περιοχή στάλθηκε και μήνυμα του 112 προς τους κατοίκους της Φιλιππιάδας να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Καστοριά: Φωτιά σε δασική έκταση στο χωριό Μελάνθιο

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δασική έκταση μεταξύ των χωριών Μελάνθιο και Νεστόριο Καστοριάς. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η πυρκαγιά έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι.

Ειδικά κλιμάκια της Πυροσβεστικής και περιπολικά της Αστυνομίας αναζητούν ένα άσπρο όχημα, τύπου van μετακομίσεων, στην περιοχή, διότι νωρίτερα κινούνταν ύποπτα στο σημείο.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα Πυροσβεστικά κλιμάκια από Καστοριά, Νεστόριο και Άργος Ορεστικό με 6 οχήματα με 13 Πυροσβέστες. Η φωτιά που έγινε αντιληπτή από περαστικούς, φαίνεται να κινείται γρήγορα λόγω των ξερών χόρτων, αλλά οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να την περιορίσουν και μέχρι στιγμής τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά.

Επιπλέον, συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για πυρκαγιά στην περιοχή του Βιομηχανικού Πάρκου κοντά στο Άργος Ορεστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις φλόγες τυλίχτηκε ορνιθώνας στο Βιομηχανικό Πάρκο, έξω από το Άργος Ορεστικό.

Φωτιές σε Όλυμπο, Βοιωτία και Λέσβο

Φωτιές ξέσπασαν εκ νέου το Σάββατο σε τρείς περιοχές της χώρας, στην Βοιωτία, στην Λέσβο και στον Όλυμπο.

Στη Βοιωτία η Η φωτιά μαίνεται σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ελλοπία Βοιωτίας, η οποία εκδηλώθηκε περίπου στις 11:00 το πρωί και καίει ξερά χόρτα μέσα σε ελαιοπερίβολο, ενώ δεν απειλεί τον οικισμό.

Φωτιά στη Λέσβο

Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Κάπη της Λέσβου πήρε γρήγορα διαστάσεις αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις την έθεσαν υπό έλεγχο αρκετά γρήγορα.

Φωτιά στον Όλυμπο

Η φωτιά ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή στην Αγία Κόρη, στα 1600 μέτρα υψόμετρο, στην περιοχή Βροντού, πιθανότατα από κεραυνό.

Στην περιοχή επιχειρούν εναέρια μέσα, λόγω του δύσβατου της περιοχής, ενώ υπάρχουν σε επιφυλακή και επίγεια μέσα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί