Κρήτη: 3 συλλήψεις για κλοπές

Συνελήφθησαν 3 άτομα για ληστεία και κλοπές στα Χανιά. Είχαν αφαιρέσει από αλλοδαπούς τουρίστες προσωπικά αντικείμενα και χρήματα συνολικής αξίας άνω των 3.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:  

Η εμπεριστατωμένη έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και του Αστυνομικού Τμήματος Πλατανιά είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση μίας περίπτωσης ληστείας και τριών (3) κλοπών (2 τετελεσμένων και απόπειρας)  στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Πλατανιά με αποτέλεσμα τη σύλληψη 3 ατόμων (δυο αλλοδαποί και ημεδαπός). 

Ειδικότερα όπως προέκυψε από την συνδυαστική προανάκριση των ανωτέρω υπηρεσιών, ανωτέρω δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 01 έως 05.07.2024 αφαίρεσαν  από 5 αλλοδαπούς τουρίστες  προσωπικά αντικείμενα συνολικής αξίας 2.430 ευρώ και το  χρηματικό ποσό των 600 ευρώ. Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες (05.07.2024) και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν (8) ρολόγια χειρός και το χρηματικό ποσό των 315 ευρώ. 

Ως προς τη μεθοδολογία, οι δράστες εντόπιζαν αλλοδαπούς τουρίστες βραδινές ώρες κατά την αποχώρηση τους πεζοί από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εκμεταλλευόμενοι την εμφανή κατάσταση μέθης στην οποία βρίσκονταν τους αφαιρούσαν προσωπικά αντικείμενα και άλλα τιμαλφή ενώ σε μία περίπτωση προέβησαν στην άσκηση σωματικής βίας.

Η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί