Προολυμπιακό: Η Ελλάδα νίκησε την Αίγυπτο και παίζει Σάββατο με τη Σλοβενία

 (EUROKINISSI)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων η Εθνική Ομάδα μπάσκετ. Το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη μετά τη Δομηνικανή Δημοκρατία νίκησε σχετικά εύκολα και την Αίγυπτο και κατέκτησε έτσι την πρώτη θέση, παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά. Οι απουσίες των Γιάννη (δεν αγωνίστηκε καθόλου) και Κώστα Αντετοκούνμπο (αποχώρησε τραυματίας στα μέσα της δεύτερης περιόδου) δεν επηρέασαν την επίσημη αγαπημένη.

Πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος τελείωσε το παιχνίδι με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 τάπες και 19 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης σε κάτι λιγότερο από 13 λεπτά. Πλέον, άπαντες συγκεντρώνουν τα βλέμματά τους στον μεγάλο ημιτελικό του Σαββάτου (6/7, 17:30, ΕΡΤ1) απέναντι στη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς.

Ο αγώνας

Η Εθνική Ομάδα δεν έδειξε επηρεασμένη από την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, κυρίως λόγω της δυναμικότητας του αντιπάλου. Οι παίκτες του Σπανούλη ξεκίνησαν με ένα 10-3 στο πρώτο τετράλεπτο, με τους Γουόκαπ και Παπανικολάου να ξεκινούν καλά το ματς. Ο αρχηγός είχε ιδιαίτερα κέφια και οδήγησε την Ελλάδα στο 16-4 (6′), την ώρα που ο Καλάθης είχε φτάσει τις τέσσερις ασίστ. Οι Αιγύπτιοι βρήκαν μερικές λύσεις στην επίθεση προς το τέλος του δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα να καταφέρουν να το τελειώσουν στο -8 (20-12).

Η “Επίσημη Αγαπημένη” μπήκε στη δεύτερη περίοδο με δύο… ίδια τρίποντα από τη γωνία, από τους Τολιόπουλο και Καλαϊτζάκη, φτάνοντας έτσι στο 26-15 (12′). Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, με τους φιλοξενούμενους όμως να… ροκανίζουν τη διαφορά και να φτάνουν στο -6 (36-30, 17′), χάρη σε τρίποντο του Γκέντι. Οι παίκτες του Ροντλ έπαιζαν ζώνη, με τη “γαλανόλευκη” επίθεση να είναι στατική και τους Αιγύπτιος να φτάνουν σε απόσταση… δύο σουτ (38-34, 18′). Το ημίχρονο τελείωσε με το σκορ σε τέτοια επίπεδα (42-38) και τους διεθνείς μας μάλλον να σκέφτονται… τον ημιτελικό με τη Σλοβενία.

Η Εθνική νίκησε την Αίγυπτο στο “ρελαντί” και τώρα… Σλοβενία
(EUROKINISSI)

Το αρνητικό νέο για τον Σπανούλη ήταν πως ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος αποχώρησε λόγω τραυματισμού στο δεύτερο δεκάλεπτο, αποφασίστηκε εν τέλει να μην επιστρέψει στο παιχνίδι. Πάντως, οι παίκτες του “V-Span” επηρεάστηκαν απ’ ότι κι αν τους είπε στα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν το δεύτερο μέρος με ένα 11-3 και… αρκετά ανεβασμένο ρυθμό. Ο Παπαγιάννης συνέχιζε να καρφώνει όποτε θέλει στο αντίπαλο καλάθι, με το +12 (53-41, 23′) να είναι γεγονός. Στη συνέχεια, οι Καλάθης και Παπανικολάου πάτησαν… για τα καλά το πόδι στο γκάζι και η Ελλάδα ξέφυγε στο 61-45 (27′). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 68-52, με την Εθνική να έχει πια ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης.

Ο Λαρεντζάκης φρόντισε να το διευρύνει με ένα ακόμα τρίποντο από τη γωνία, για το 71-54 (31′). Ακολούθησε άλλο ένα από τον Μήτογλου για να έρθει το πρώτο +20 (74-54, 33′). Η… καταιγίδα των εύστοχων σουτ έξω από τη γραμμή των 6.75μ. συνεχίστηκε, με το τελευταίο πεντάλεπτο να αποκτά πια διαδικαστικό χαρακτήρα (80-56, 35′). Άπαντες… χαλάρωσαν, με τους δύο προπονητές να ανοίγουν ακόμα περισσότερο το ροτέισον. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε σε 93-71, με την Ελλάδα να ολοκληρώνει τον όμιλό της με 2/2 επιβλητικές νίκες.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 42-38, 68-52, 93-71

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί